Петиция за своевременно и съобразено с нуждите сметоизвозване и почистване на улиците на град Сливница.

На вниманието на всички, които искат да живеят в по-чиста и подредена община Сливница.

Проблемите с почистването и своевременно изхвърляне на отпадъците в община Сливница имат дълга история, но ситуацията в момента изисква пълното участие и внимание на всички. Недопустимо е в най-големите горещини боклукът да се изхвърля и извозва веднъж на 3-4 седмици.

Живеем на място, в което в почти всеки двор има градина, райграс за косене, храсти за подрязване, което означава, че с настъпването на пролетта, се увеличава и количеството на този тип отпадъци. Би трябвало да има определени места за изхвърлянето на тези битови и градински отпадъци, които да са достатъчно на брой, за да не се разхождат на дълги разстояния баби или дядовци с колички.

Улиците са покрити с найлонови торбички с разлагащи се отпадъци. Това в момента крие твърде високи рискове и за здравето, и за природата. Нека не разчитаме за нея да мислят само бъдещите поколения!

До кофите за боклук до парка при дъждове (заради наклона) се получават едни малки блата, които примесени с боклуците, са локации за разпространяване на всякакви зарази, а да не говорим какво се просмуква в почвата от там в нашите градини и вреди на нас самите.Малобройните локации с контейнерите за разделно изхвърляне, които ежедневно преливат, са твърде недостатъчни като брой, за да покрият нуждите на живущите в град Сливница и да научим децата си да рециклират и разделят своя боклук, така че да пазим природата.

А това е апел към всички граждани - Ако искаме да живеем в по-чист град, нека го пазим! Ако искаме да се разхождаме без да настъпваме или подритваме боклуци, нека се събираме регулярно и  да разчистваме града си! Да има санкции и контрол за тези, които нарушават правилата, не пазят и не смятат, че трябва да изхвърлят боклуците си на отредените за това места!Ако от общината откажат съдействие, нека струпваме тези боклуци пред общината или регионалната здравна инспекция!

Сигурна съм, че е разумно да поискаме в горещите месеци от годината сметосъбирането и сметоизвозвозването да се случва 2 пъти в седмицата, за да избегнем неприятните миризми на развалящи се остатъци и рисковете за здравето!

Насочваме текущата петиция както към всички граждани на община Сливница, така и към съответните органи и власти, които имат пряко отношение към сметоизвозването и поддържането на чистотата в община Сливница. Очакваме съответната реакция и промяна в реда и честотата на извозването на всички отпадъци.


Александра Сергиева-Тасева    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Александра Сергиева-Тасева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )