Петиция за ремонт на 35 СЕУ "Добри Войников", София

2021-08-12-Facade-2.jpg

ДО

Г-жа Йорданка Фандъкова

Кмет на София

 

УВАЖАЕМА Г-ЖО ФАНДЪКОВА,

Ние, родителите на учениците от 35 СЕУ "Добри Войников", от години алармираме за изключително лошото състояние на сградата на най-голямото училище в район Лозенец. Близо 1200 ученици всеки ден влизат в сграда с рушаща се фасада, която периодично трябва да бъде обрушвана, за да се намали риска някое дете, учител или родител да пострада. За съжаление този риск става все по-реален. ВиК, електрическата и отоплителната инсталации не са подменяни и основно ремонтирани от десетилетия. Всяка зима значителен процент от издръжката на училището отива за покриване на сметките за парно.

35 СЕУ "Добри Войников" е едно от водещите училища в София по рейтинг и по резултати на учениците. Нивото на подготовката и високите постижения на учениците както в прогимназиален, така и в гимназиален етап, са в срамен контраст с условията, в която децата учат, а учителите им работят всеки ден.

През 2019 г. и през 2021 г. от различни бюджетни пера на Столична община бяха отпуснати средства за ремонт на двора на училището, който също беше в крайно лошо състояние. От името на родителската общност искаме да благодарим за това и изразяваме надежда в максимално кратки срокове да се направи следващата крачка за подобряване на материална база.

Още от 2012 г. има изготвен и одобрен проект за саниране на сградата, който обаче така и не се реализира.

През 2019 г. в писмо, адресирано до Вас, както и до всички ресорни общински звена, алармирахме за нуждата от спешен ремонт и саниране на сградата.

През 2020 г. проектът на район Лозенец "Внедряване на мерки за повишаване на енергийна ефективност на обект 35 СЕУ "Добри Войников" на територията на район Лозенец" е внесен на два пъти за разглеждане - веднъж от СОПФ (14.05.2020 г.) и веднъж от Столична община (01.10.2020 г.). За съжаление резултат няма. През 2021 г. проектът отново ще бъде внесен към Столична община, във връзка с което е и нашата петиция:

Като възпитаници на училището, родители и представители на местната общност се обръщаме към Вас с апел да осигурите необходимите средства за осъществяване на належащия ремонт, за чието провеждане има надлежно изготвена проектна документация, количествено-стойностни сметки и разрешително за строеж.

С уважение,

Съвет на настоятелите

Сдружение "Училищно настоятелство към 35 СЕУ "Добри Войников"

 


Училищно настоятелство към 35 СЕУ "Добри Войников"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Училищно настоятелство към 35 СЕУ "Добри Войников" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )