ПРОМЯНА ИМЕТО НА СЕЛОТО ОТ,, ДЪБОВИЦА’’ НА ,,ШЕХОВО’’

Името на нашето село Шехово е променено на Дъбовица през 1978 година, без да е взето мнението на местните жители.Новото име е безлично и не се приема от хората свързани със селото. Село с името ,,Шехово” беше едно в България, а с наименование започващо с ,,Дъб...” са шестнадесет села

С настоящото ПРЕДЛОЖЕНИЕ за пореден път поставяме въпроса за промяна името на селото, което се желае от всички жители дали подписа си и в предишни подписки. 

   Умоляваме Президентството за вземане на РЕШЕНИЕ със следния текст:  ,, СЕЛО ДЪБОВИЦА,ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ, ОБЛАСТ БУРГАС, СЕ ПРЕИМЕНУВА НА ,, ШЕХОВО’’

Моля да подпишете настоящата петиция, за да осъвременим поредното си искане. Шехово е българско име, датиращо от 1654г по времето когато селото ни е било християнско, едно от 5-те най-многолюдни села в областта.


Фейсбук група "Шехово", инж. Кольо Калъпов    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Фейсбук група "Шехово", инж. Кольо Калъпов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...