За ремонт на велоалеята в участъка от "Надлез Надежда" до ул. "Козлодуй"

Всеки един любител на екологичното и бързо придвижване в София е принуден всекидневно да се сблъсква с предизвикателството да стигне от дома до работното място, магазина или планината. Липсата на достатъчно велосипедни алеи, плачевното състояние на по-голяма част отвече изградените такива и не на последно място наглостта на шофьорите спрямо любителите на колела са основна част от нещата, които отблъскват хората от този лесен, удобен и здравословен транспорт. Въпреки всички тези проблеми все повече хора в София, а радващото, е че голяма част са и родители с деца, карат колела в нашата Столица. Една от най - използваните велоалеи е тази, която свързва центъра с така наречените Северни квартали на София, намиращи се районите "Надежда", "Връбница", "Нови Искър". Отсечката между "Надлез Надежда" и ул. "Козлодуй" е в окаяно състояние - дупки, бабуни, липса на основен покривен слой /тук пропускам начинът, по който е прокаран през спирката на автобусите на пл. "Централна гара"/. Още през лятото на 2018 г. тогавашният зам. кмет Евгени Крусев възлага проверка на трасето,  а заключението на проверката е нужда от рехабилитация. Последва едно леко "замазване на очите", но нищо не променя съществения облик на трасето. Настоящото състояние е меко казано разруха. Нека да покажем пред хората отговорни за състоянието на велоалеите в нашия град, че ние колоездачите сме част от живота на София, че и ние искаме нормална среда за да движение с велосипеди. ва1.jpgва2.jpg

С подписването си упълномощавам Стефан Грънчаров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.