За ремонт на велоалеята в участъка от "Надлез Надежда" до ул. "Козлодуй"

Всеки един любител на екологичното и бързо придвижване в София е принуден всекидневно да се сблъсква с предизвикателството да стигне от дома до работното място, магазина или планината. Липсата на достатъчно велосипедни алеи, плачевното състояние на по-голяма част отвече изградените такива и не на последно място наглостта на шофьорите спрямо любителите на колела са основна част от нещата, които отблъскват хората от този лесен, удобен и здравословен транспорт. Въпреки всички тези проблеми все повече хора в София, а радващото, е че голяма част са и родители с деца, карат колела в нашата Столица. Една от най - използваните велоалеи е тази, която свързва центъра с така наречените Северни квартали на София, намиращи се районите "Надежда", "Връбница", "Нови Искър". Отсечката между "Надлез Надежда" и ул. "Козлодуй" е в окаяно състояние - дупки, бабуни, липса на основен покривен слой /тук пропускам начинът, по който е прокаран през спирката на автобусите на пл. "Централна гара"/. Още през лятото на 2018 г. тогавашният зам. кмет Евгени Крусев възлага проверка на трасето,  а заключението на проверката е нужда от рехабилитация. Последва едно леко "замазване на очите", но нищо не променя съществения облик на трасето. Настоящото състояние е меко казано разруха. Нека да покажем пред хората отговорни за състоянието на велоалеите в нашия град, че ние колоездачите сме част от живота на София, че и ние искаме нормална среда за да движение с велосипеди. ва1.jpgва2.jpg

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Стефан Грънчаров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )