Подписка за спиране на продажбите на паркове, улици и други държавни имоти от министъра на отбраната Каракачанов от ВМРО и създаване на „Зелен общински фонд“

Уважаеми г-н Каракачанов, министър на отбраната,
Уважаеми общинските съветници в СОС,
Уважаема г-жо Фандъкова, кмет на Столична община, 


Министерство на отбраната  е обявило списък за ПРОДАЖБА НА ДЪРЖАВНИ ИМОТИ в София, включително над 200 дка земя в ПАРКОВЕ (в Западен парк, Овча Купел, Нови Искър), улици (съществуващи и в проект), гори, залесени площи, сгради, магазини и други.

Продажбите са нецелесъобразни, защото с тези имоти могат да се решат обществено значими проблеми на София – с озеленяване, улична мрежа, изграждане на нови детски градини.

Цените на стартиралите продажби са скандално ниски – за ГОРА цена от 2,28 евро/кв.м  и за СГРАДИ цена от 45.29 евро/кв.м.

Настояваме да предприемете мерки за спиране на продажбите на всички държавни имоти в Столична община и прехвърлянето им безвъзмездно на общината, след което:

1.      Да започне изграждането и разширяването на паркове и улици, намиращи се върху съответните безвъзмездно прехвърлени  имоти (съгласно чл. 21, ал. 6 от Закона за общинската собственост – ЗОС);
2.      Да се създаде ЗЕЛЕН ОБЩИНСКИ ФОНД от останалите имоти от списъка (останалата земя, магазини и сгради), които да могат да се ползват само за обезщетяване на други частни имоти, намиращи се в паркове, градинки и за спасяване от застрояване на междублокови пространства (съгласно чл. 21, ал. 4 и 5 от ЗОС).

Настояваме поне предизборно, здравето и интересите на гласоподавателите от София да бъдат поставени пред краткосрочните финансови интереси на Министерството на отбраната!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Биляна Петрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...