Изграждане на пешеходна пътека и/или поставяне на ограничители на скоростта на ул. Григор Начевич, Хиподрума

ДО
Йорданка Фандъкова Кмет на Столична община
Кристиан Кръстев Заместник-кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“
Дончо Барбалов Заместник-кмет по направление „Финанси и здравеопазване“
Росина Станиславова Кмет на район „Красно село“
инж. Веска Савова Главен инженер на район „Красно село“

ПОДПИСКА

От всички подписали се.
Приложена е подписка от живущи в района, подкрепящи това заявление. Данните, посочени от подписалите се, са доброволно събрани и са необходими за целите на настоящата подписка за изграждане на пешеходна пътека и/или поставяне на ограничители на скоростта.
Моля да издадете заповед за изграждане на пешеходна пътека и/или изкуствени неравности на пътя за намаляване на скоростта на улица Григор Начевич и улица Отечество. Улица Григор Начевич е един от малкото входове и изходи на квартал Хиподрума. Тя е с много натоварен трафик и има ограничение на скоростта от 30 километра. За съжаление обикновено автомобилите се движат с по-висока и несъобразена скорост. За последните няколко години на въпросния завой имаше 15-20 леки катастрофи. Приложени са снимки. В тази част на квартала живеят много млади хора с малки деца и е изключително опасно пресичането на улицата. В непосредствена близост до улицата се намира детска площадка, което поставя децата и всички пресичащи в рисково положение. Пешеходни пътеки има на кръстовището с бул. Акад. Иван Гешов и на ул. Отечество № 3 (Храм „Св. Успение Пресветая Богородица“). Преди няколко години бяхме писали молба за изграждане на пешеходна пътека, като приложено изпращаме получените откази. Разбираме мотивите за отказ, но нормалното преминаване по тротоарите, особено за пешеходци с детски колички е много трудно, поради разрушени или липсващи тротоари. Острият завой по улицата ограничава много видимостта и за пешеходците, и шофьорите, и създава предпоставки за сериозни инциденти. Според всички подписали се, най-належащи места за изграждане на пешеходна пътека и/или поставяне на неравност са улица Григор Начевич №9 (пресечката с улица Церова гора) и улица Отечество №25 (пресечката с улица Юнак), но разбира се бихме се съобразили с експертното мнение на компетентните за целта длъжностни лица. Стартирането на Линия 3 на метрото и заработването на метростанция „бул. България“ доведе до още по-голям човекопоток и съответно повече пресичащи. Всички подписали се сме напълно запознати с проблема и изразяваме своята загриженост и безпокойство за здравето и живота на всички преминаващи пешеходци, майки с колички и възрастни хора през този участък. Вярваме, че безопасността винаги е на първо място и е важно по улица Григор Начевич и улица Отечество да се ограничи скоростта посредством пешеходна пътека и/или изкуствени неравности. Разбираме, че изграждането им ще се отрази на бюджета, но могат да бъдат направени от по-евтини материали (асфалт). Също така е възможно част от шофьорите да са недоволни, но смятаме, че живота и здравето на пешеходците и в частност на децата са най-важни. Разчитаме, че ще разгледате заявлението в най-кратък срок и ще вземете правилното решение преди да се случи инцидент. pic13.jpgpic23.jpgpic31.jpg

С подписването си упълномощавам Ivan Chiliev да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.