Забранявянето на пиратки и фойерверки

Пукотевицата в нощта срещу 1 януари е буквално страшна, за нея се дават милиони левове. И докато фойерверките все някога свършат, то това не важи за пиратките, които юнашки валят от сградите. По улиците не се минава, защото може някоя да ти гръмне на главата. На закрито спасение също няма за хората, камо ли за животните. Някой упояват любимците си, други се надяват сърцата им да издържат на ужаса, който им докарват мощните гърмежи. А трети използват тътените в новогодишната нощ като параван за престъпления. Също така докато много от нас обожават шумните гърмежи и цветните експлозии на фойерверките, за децата с аутизъм те могат да бъдат изключително стресиращи. Фойерверките са в състояние да предизвикат безпокойство и прекален стрес, а за аутистите със сетивни проблеми /хиперсензитивните/, могат да бъдат унищожителни и оглушителни.

Чрез подписа ми упълномощавам Елисавета да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.