ПРОТИВ правото на хора без средно образование да гласуват.

Coat_of_arms_of_Bulgaria.svg_.png

...СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА... 

Провеждането на избори е практика, използвана в демократичните държави, при която част от населението (гражданите на страната с избирателни права) избират свои представители в органите за управление на държавата.

Целта на изборите е формиране на органите на изпълнителната и законодателната власт и делегиране на пълномощия на длъжностните лица посредством свободно и пряко волеизявление на гражданите.

За да се защити демократичния процес от некомпетентна намеса и безотговорно въздействие, в редица законодателства се предвижда избирателен ценз, като лицата непокриващи изискуемия ценз не получават право да гласуват. Най-прилаганите видове избирателен ценз са:

  • възрастов
  • по гражданство
  • по уседналост
  • по нелишеност от граждански права
  • образователен
  • съсловен и т.н.

Нека подпишем тази петиция и да поискаме от Парламента на Република България гласуването и приемането на закон ограничаващ правото на гласуване на Президентски, Парламентарни,  Местни и Европарламентарни избори на хора без завършено средно образование.

ТОВА Е ВАЖНО ЗА НАС И ЗА БЪДЕЩОТО ПОКОЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ !!! 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Андрей Иванов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )