Да спасим Димитър и да върнем детството му!

ПРИЯТЕЛИ , ТОВА Е НЕГОВАТА И МОЯТА ИСТОРИЯ !

Трябва хората да видят това , защото това не е единственото дете , което е изпалзвано от институциите и с такава майка ! Моля ви, споделяйте!! Трябва да има гластност за да има резултат!

Здравейте, аз съм Димитър. Когато бях новороден мама ме изостави. Остави ме при вуйна и вуйчо, защото беше невръстно момиче и не беше по силите и` да поеме отговорност за друго човешко същество освен себе си. Тя беше непълнолета и искаше да се забавлява. Вуйчо и вуйна поеха грижата за мен , защото ми желаеха най - доброто и се надяваха, че мама ще се вразуми и ще ме прибере обратно при себе си. Вуйчо не пожела да се свърже със социалните служби , защото е имал подобна съдба и не желаеше да преживея същото като него. Приеха ме в своя дом , макар за кратко ние бяхме семейство. 
Около три месеца останах под тяхна опека .. Многократно се опитваха да се свържат с мама, но уви.. Тя не ме искаше на този етап в живота си. Вуйчо и вуйна имаха финансови затруднения и не знаеха какво е да имат бебе. Всякаш щъркела ме донесе, без подготовка, без нищо. Имах си само количка и шишенца. Осигуриха ми всичко необходимо с помощта на семейство и приятели. Имахме известни затруднения с посещенията при лекар , както знаете аз съм бебе и там трябваше да бъде мама. Справиха се въпреки липсата и`. Имах гъбична инфекция и бях много подсечен, болеше ме и плачех много. Оказа се , че мама не е поемала грижа за моята хигиена. 
Нека ви разкажа за мама. Тя се казва Ани и е родена 1999 година. Докато съм бил сам ,тя е била в Дупница при някакъв мъж. След като се прибра от там тя отиде при баба. Пожела ме обратно, но само за да вземе помощи.. Вуйчо и вуйна се разгневиха, че мама ме иска само да вземе пари и после да ме върне обратно при тях. Всякаш съм вещ... 
Събитията след това станаха грозни, една гротеска. Обвиниха вуйчо и вуйна в отвличане! Никой не се замисли колко време те се грижиха за мен. И така се върнах при мама. Ани (както я наричам, не я познавам като "Мама") не знаеше как да се грижи за мен. Не ме хранеше, не ме къпеше и ме биеше когато плачех. Беше изгорила дрешките ми на печката за дърва. Там където живеехме нямаше ток. Здравословното ми състояние се влоши, вече не бях сладкото бебе, което вуйчо и вуйна бяха отгледали. Мама отново искаше да се отърве от мен. Свърза се с тях и пожела да им даде постоянно попечителство(не им го даде). Мама имаше нов приятел (от неясен произход, който искаше да я изпрати в чужбина като жрица на любовта), той играеше главна роля в желанията и`. Когато ме взеха вуйчо и вуйна бяха шокирани от състоянието ми. Много лошо миришех, бях отслабнал, подсичането ми беше стигнало до кокал и имах пневмония. От липса на хигиена имах брадавица. Вуйна и една нейна приятелка бяха погнусени от дрехите и вещите ми, изхвърлиха всичко и ми взеха нови.
С течение на времето Ани идваше да ме вижда и ме взимаше за малко. Все още нямаше желание да ме отгледа. Всеки път ме връщаше в лошо състояние. Баба я беше пуснала под издирване, защото беше с новото си гадже. Моя баща никой не го познава и Стефан не ме приемаше за свой син. 
Бях при мама за Нова година и тогава пострадах. Бях много уплашен и много ме болеше. Веднага повикаха вуйчо и вуйна да ме отведат в болница. С мокра ръчичка хванах крушката на лампата, гръмна и се изгорих. Бях две седмици с превръзка. Ани не се интересуваше как съм.
Вече станах на година и няколко месеца. Вуйчо и вуйна ме бяха научили да ходя и да казвам някой думи.След време, вуйчо и вуйна решиха да се видим с баба и Ани. Заведоха ме при тях .. при страшната къща в която постоянно беше тъмно ..освен през деня! Ани ми смени памперса и вуйна дойде и видя,че при смяната Ани бе откъснала моята брадавичка! Отново се разгневиха вуйчо и вуйна, веднага отидохме на доктор всички. Нуждаех се от операция , но като порасна..така каза чичо доктор! Вуйна и вуйчо се скараха с Ани заради случката.. Мама се обиди и каза , че никога повече няма да ме видят !
Приятели в момента детето е в дом Св. Иван Рилски и социалните не ми дават да видя Димитър.. Боря се за едно разрешително да го видя , което не ми се дава по неясни причини !! Помогнете ми,като застанем пред социалните служби за да видят истината !


Вероника Димитрава Нгуен    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Вероника Димитрава Нгуен да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...