Издигане паметник на Велко Кънев в град Елхово и даване името му на централния площад на града

велко.jpg

Тази година в последния ден на юли се навършват 70 години от рождението на Големия Велко Кънев. Вече седма година от неговата кончина в родния му град Елхово не е направено нищо за съхраняване паметта на любимеца на народа. Градските големци, вместо да се срамуват, предприеха бутафорни мерки като даване име на салона на читалището и намерение за експозиционна сбирка, предварително обречено на провал.         Очевидното решение е издигане паметник на Велко Кънев, както направиха в градовете на други наши известни актьори  и даване името му на площада, на който няма регистриран нито един адрес. Затова се обръщаме към всички , които обичат и ценят Велко: да направим петиция. Нека тя бъде подарък за рождения ден на Велко, а реализирането на целите й – признание за заслугите му и послание към бъдещето.

Чрез подписа ми упълномощавам Борис Янев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека. Ще рекламираме тази петиция на хора, които разглеждат други петиции на нашия уебсайт, но все още не са разгледали тази петиция.