ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕТСКА КЛИНИКА И КАРДИОЛОГИЯ КЪМ НКБ

Петиция в подкрепа на клиниката по детска кардиология към НКБ и за предпиемане на спешни мерки за дофинанисране и набиране на кадри за детското кардиологично отделение. 
Единствената в България клиника по детска кардиология, която годишно дава шанс за живот на стотици деца със вродени сърдечни малформации (ВСМ) спешно се нуждае от помощ за да продължи да функционира.
В нея ежегодно се извършват над 400 сърдечни операции на деца със ВСМ от 0 до 18г, а над 13000 деца имат нужда от тази клиника годишно.
Отделението на клиниката има спешна нужда както от квалифицирани кадри в частност сестри и анастезиолози, така и от допълнително финансиране, за да не бъде затворена. 
Поради липсата на сестри операциите в клиниката са сведени до минимум и се оперират само най-спешните пациенти. Създалата се липса на кадри съществува още от 2011 година насам за което институциите са били сигнализирани многократно, но не е направено нищо за да се реши този проблем.

Клиниката се нуждае и от допълнително финансиране за да има бюджет за обезпечаване работата на кадровият персонал и закупуване на нова техника за отделението. 

Моля включете се в петицията, защото ако се допусне клиниката да затвори, децата със сърдечни малформации ще бъдат лишени от лечение и проследяване! Това ще постави в риск живота на много деца, при които спешните и бързи действия са животоспасяващи! Ако клиниката бъде затворена единственият шанс за лечение на нашите деца би бил да се наредят в дългия списък на чакащите към "Фонда на лечение за деца в чужбина".

                                       МНОГО ОТ ТЯХ НЯМА ДА ДОЧАКАТ!

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Калин Даскалов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )