За създаване на нов обединен Демократичен фронт. Не на коалиционния модел!

Ние, гражданите-демократи, разочаровани от коалиционния модел на Реформаторския блок, разочаровани и от невъзможността на прогресивните демократични сили да постигнат консенсус за обединение  и  водене на обща политика, обслужваща електората им и така необходимите реформи в страната, настояваме за саморазпускане на отделните партийни субекти (в частност ДСБ и ДаБГ, чиито избиратели обединяват по-голямата част на непредставената демократичната общност) и за създаване на единен, инклузивен демократичен фронт – единен политически субект, който  да обедини  стотици хиляди български граждани, отвратени от сегашния начин на управление на държата. Ние, като отговорни и информирнани демократи, не желаем да бъдем повече залъгвани с идеите  на коалиционните споразумения,чиято крайна цел ще опре единствено до минимално представителство в парламента при следващи избори и нищо повече. Дълбоко индивидуалистичният и егоистичен подход към водене на реформаторска политика през последните години доказа своята непродуктивност и БЕЗПОЛЕЗНОСТ. Разединението НЕ ПРАВИ СИЛАТА. Затова настояваме за създаване на единен демократичен фронт, който да постигне целите на демократичната българска общност – най-вече дълбока реформа в съдебната система, непримирима борба с корупцията, свободна медийна среда и неотклонно следване на  европейския път за развитие на България.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.