Петиция за решаване на проблема с уличните кучета в България

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До всички политици и партии в Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

Гражданска петиция за вземане на мерки срещу безстопанствените кучета !

 

Уважаеми хора,

Петицията цели, да се вземат по-сериозни мерки за решаването на увеличаващия се проблем с уличните кучета. Не е тайна, че безстопанствените кучета по нашите улици не намаляват с времето, въпреки взетите държавни мерки с кастрацията. Регистрират се често случай на нападнати и дори умрели хора от кучешката агресия по улиците ни. Колко смъртни случая, колко осакатени хора трябва да има за да се вземат мерки?! По-голямата част от хората ги е страх да се разхождат спокойно по улиците на нашата република България. Улични кучета има на всеки ъгъл, на всяка уличка. Майките с деца и бебенца, как спокойно да излязат на тези улици без да се стресират и притесняват, че трябва да се отбраняват с люти спрейове, пръчки и други защитни приспобления. Защитаваме хората от убийци и престъпници, слагаме присъди на тези хора, а същевременно оставяме кучетата убийци да се разхождат сред нас и да ни нападат.

Нека се направят приюти във всеки град, нека се накажат опасните и зли кучета, както наказваме и хората. Нека взаимно да си помогнем за решаването на този проблем. Нека се направи фонд, нека се събират пари за тези приюти. Нима това не е достатъчно голям проблем, който изисква внимание и решаване?! Нима проблема с цигарите, проблема с дупките по улиците, проблема с по-хубавото осветление по улиците е по-важен от този? Сложихме на цигарите картинки за евентуалните здравословни проблеми от тях, а не е е евентуален здравословен проблем оглозганият от куче крак, изяденото от кучета лице, убитото от куче дете? Нима този проблем е по-малък от другите? Спуканата гума, защото сме скочили в дупка по-улиците е по-важна от издядения ни от кучета крак?!

Нека все пак да подкрепим думите с факти:

-"Кучетата са я разкъсали, а после са я изяли." Смразяващата кръвта история бе новина №1 във Великобритания. На Острова са в шок от жестоката съдба на 53-годишната Ан Гордън. Англичаните не могат проумеят как в България е възможно да те споходи толкова зловеща смърт. Британката бе зверски убита от освирепяла глутница само на 10 м от дома си в ямболското село Недялско. "Жената бе буквално оглозгана от кръста надолу, гледката бе ужасяваща и се запомня за цял живот", споделиха потресени очевидци на случилото се.

-До три години затвор заради кучетата убийци в Сушево за собственичката на кучетата, които убиха 6-годишно дете.
Кучетата убийци са били замесени в други три други случая. След първото нападение - над 10-годишно момче. Единствената реална мярка предприел местният полицай, който посетил дома на жената, предупредил я да върже кучетата - които тогава били 20, и да ги регистрира. Тя обещала повече да не ги пуска извън двора си.
В деня на смъртта на Кристияна четириногите нападнали първо възрастен мъж на велосипед от селото, а след като той ги прогонил, се нахвърлили върху момиченцето. То издъхна на път за болницата от раните си.

-Озверяло куче уби човек в столичния квартал „Горна баня”. 49-годишният Божидар Аначков е бил приет в „Пирогов” с тежки разкъсвания по тялото и е починал в резултат на раните си. Мъжът е изпохапан по ръцете и краката. Полицията опроверга появилите се твърдения, че кучето е собственост на починалия. Пред Дарик радио бащата на Божидар – Стоян Аначков, заяви, че кучето е собственост на техен съсед и добави: В болницата ни казаха, че утре можем да си го вземем сина.

-Момченце на една година почина, след като бе разкъсано от бездомни кучета във великотърновското село Самоводене.

-Баба Гена е на осемдесет и пет години. Живее сама в с.Лисец, Ловешко. Гледа козичка и няколко кокошчици и всеки ден отива до фурната за хляб. Един ден по пътя я нападат четири кучета, събарят я на земята и в продължение на половин час късат и ядат парчета месо от краката й.

-Елена Чолова е в реанимация с 30 рани по главата и тялото. 8 бездомни кучета наръфаха на 30 места по тялото и главата 34-годишната столичанка в района на Националната спортна академия (НСА) в София, докато правела сутрешния си крос. Жената била оперирана, а след това настанена в реанимация. Елена е асистент в катедрата "Тенис на корт" в НСА от 10 години.

-88-годишният мъж беше нападнат в столичния квартал „Малинова долина“, където беше буквално оглозган от освирепели помияри. Очите му бяха наранени от зъбите на псетата и по тях има хематоми. Най-сериозно обаче е засегнат левия му крак, а лявото стъпало е почти изядено.Жестоко нахапаният от озверели кучета професор Ботьо Тачков от Перник ще живее, но без едно стъпало и без зрение. Бивш служител в "Екоравновесие" обяви, че бездомните кучета в столицата са над 40 000 и върлуват в няколко столични квартала.

Друга сериозна пречка в България се оказват екозащитниците, които са твърдо против бездомните кучета да бъдат умъртвявани. Три от жените дори заявиха, че нападнатия от кучетата 87-годишен проф. Тачков сам е бил виновен, за това че е нападнат.
Преди това бълваха безумия като това:
"
Кучетата нападат само лоши хора! Никое животно не напада без причина!

Възниква един въпрос - "Кучезащитниците съучастници ли са в тези нападения и смъртни случаи?"

*Всички статии и информации по-горе са взети от публични сайтове за новини.

Ето и една статистика направена от екипа на Framar.

Rezultati_kucheta4.jpg

Източник: Framar.bg: https://media.framar.bg/