За ефективна присъда на психопата, убил котка от гр.Бургас

Краен срок на подписката 23.10.2016г.

Котка е била умъртвена по особено жесток начин от млад рецидивист. Инцидентът е станал на 7 октомври около 17.10 ч. в района пред магазин „Болеро“, разположен до бл. 71 в ж.к. „Лазур“. 25-годишният Ж. С. от Бургас разхождал свободно пуснатото си куче край търговския обект, ккогато, насъскано насила от него, кучето захапало улична котка, привеждайки я в безпомощно състояние. След това посредством нож младежът разпорил животното. Самият Живко Стоянов на няколко пъти е арестуван за притежание и разпространение на наркотици.

Хората мислят, че държавата ни има много други проблеми, но не си дават сметка, че именно по-малкото зло води до по-голямо. И ако днес не обърнем внимание на насилието над животни, то утре за тях ще е нормално брат да убива брат си стига това да не ги засяга пряко или косвено. Доказано е, че драстичното и демонстративно насилие над животни се извършва от хора с отклоняващо се поведение, скъсали връзка с моралните норми и техните действия носят риск в бъдеще за самите нас. Случаите на жестоко отношение към животните са с трайни и необратими последици върху психиката човека и особено на децата, пред очите на каквито се е случило поредното извратено престъпление. Поради което с тази подписка настояваме Наказателния Кодекс и съдебната ни система да заработят с пълна сила този път! 

На нас ни омръзна да ставаме свидетели всекидневно как една от най-толерантните към хора и най-податливата на обучение порода бива системно експлоатирата от рецидивисти, които по един или друг начин са останали безнаказани за извършените от тях престъпни деяния. 

Именно за това НАСТОЯВАМЕ моментално престъпника да получи присъда, съгласно чл. 325б ал.2 т.2 и т.3, относно котката, като припомняме, че присъдата е от една до три години И (а не ИЛИ) глоба от две хиляди до пет хиляди лева и накзание съгласно ЗЗЖ относно побоя над кучето. И НАСТОЯВАМЕ кучетста му да бъдат иззети и предадени съгласно ЗЗЖ в ОПБК-Бургас, след което да бъдат предадени под опеката на НПО "Милосърдни сърца 2015" за рехабилитация, социализация и намиране на нови отговорени, НЕосъждани стопанини.

МОЛИМ ВИ, ПОДКРЕПЕТЕ НИ!


Милосърдни сърца 2015 гр. Бургас    Свържете се с автора на петицията