В подкрепа на членството на България в НАТО и ЕС

Вземайки предвид заплахата, която представлява тероризмът в международен план, както и случващото се в Украйна през последната година, намираме за еднакво опасен за страната ни ислямския и про-кремълския тероризъм.

Считаме членството на България в НАТО и ЕС като важна и необходима защита на собствената ни вътрешна и външна сигурност, както и защита на автономността ни като суверена държава.

Считаме, че България трябва да изпълнява стриктно и безкомпромисно своите задължения като член на НАТО, отстоявайки така не само собствените си интереси и сигурност, но и защитавайки правото на свобода и суверенитет на останалите страни от пакта.

Категорично подкрепяме провеждането на съвместни военни учения с партньорите от НАТО!

Подкрепяме изграждането на комуникационна база на НАТО на територията на България!

Подкрепяме и превъоръжаването на армията ни като приоритет в провежданата политика на МО.

Подкрепяме и насърчаваме усилията на министър Николай Ненчев за засилване на партньорското доверие към страната ни в рамките на НАТО и ЕС, а в тази връзка - заявяваме и категоричната си подкрепа и настояване за скорошно разсекретяване, отваряне и публично оповестяване на съдържанието на досиетата от военното и външното разузнаване на сътрудници на КГБ и агенти, обслужвали политическите интереси на бившите комунистически режими преди 1989г.

Смятаме разкриването на тази информация като изключително важна част от изграждането на доверие към страната ни в западните ни партньори, както и в изграждането на нов облик на страната ни - като суверена и независима от тоталитарното си минало, свободна, европейска страна!

Настояваме също така за предприемане на правни действия срещу всеки български гражданин, особено заемащите политически и публични позиции, които работят срещу националния интерес и в полза на други държави!