Да спрем закриването на Дома за медико-социални грижи за деца "Мария Луиза", с.Бузовград

Уважаеми съграждани, Моля да подпишете петиция против закриването на Дома за медико- социални грижи за деца "Мария Луиза", с. Бузовград, община Казанлък. С решение на Министерство на труда и социалната политика се закрива ДМСГ за деца, лишени от родителски грижи в с. Бузовград. Децата от дома имат тежки физически и имствени увреждания и за тях са необходими денонощни медицински грижи, рехабилитация и лечение, каквито до момента успешно са полагани от професионалистите в дома. Там е изградена база, за да се предложи най- добри условия за живот на тези деца. В този случай, политиката на деинституционализация на децата представлява преместването от един добре уреден за децата дом, по- голям дом с неясни условия и качества. Така те ще бъдат стресирани, лишени единствените им любими хора в живота. Нека не позволяваме това да се случи! Благодаря, че дадохте Вашия глас за една достойна кауза.

Чрез подписа ми упълномощавам Moris Georgievi да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.