Да спрем поредния опит за презастрояване в Младост!

Ние, жителите на кв. „Младост“, София се обявяваме против изграждането на многофункционална спортна зала, ресторант, открити игрища, паркинг и две нови улици на едно от последните зелени пространства в района. Изграждането на този огромен комплекс на метри от жилищни сгради би означавало силно увеличение на автомобилния трафик, замърсяване на въздуха, изсичането на десетки дървета в района и в крайна сметка унищожаването на една от малкото останали зелени площи в квартала.

Подпишете  тази петиция, за да  предотвратим изграждането на огромния, несъобразен с редица законови, строителни и екологични изисквания комплекс на терен между блок 326 и бул. „Александър Малинов“. Този комплекс не само накърнява интересите на живущите в района, но и на практика не изпълнява формално заявената си цел – да включва съоръжение, промотиращо здравето.

Изграждането на зала в тази силно застроена част на София във време, в което столицата ни е осъдена от Софийския градски съд, за многократно превишение на допустимите норми на фини прахови частици в атмосферата е недопустимо. Създаването на добри условия за спорт не трябва да става с цената на унищожаването на съществуващата дървесна растителност и лишаването ни от здравословна околна среда, зелени площи и чист въздух. Компромис с въздуха е недопустим, защото касае здравето на хората и се нуждаем от обединени усилия, а не от преследване на частни интереси.

Защо терен, първоначално предназначен за парк, е сменил предназначението си? Строежът, заменил идеята за парка, включва освен зала за 1000 души, още ресторант с 300 места и магазин, а предвидените паркоместа към нея са само 119. Това означава още стотици автомобили паркирани по тротоарите и зелените площи в кв. Младост. Не сме против спорта, а против изграждането на тази зала на неподходящо за заявените цели място. Вярваме, че Районна община Младост може да предложи на инвеститорите други терени, които не са в непосредствена близост до жилищни сгради и отговарят на законовите и екологични изисквания.

ДА СПРЕМ БЕЗХАБЕРНОТО ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ В МЛАДОСТ!

Категорично се противопоставяме на:

  • Унищожаване на зелените площи на терена, на който е предвидена бъдещата зала
  • Несъобразения с капацитета на района тежкотоварен трафик за изграждане на съоръжението
  • Неадекватно големия трафик от леки автомобили, които се очаква да паркират около бъдещата зала
  • Допълнително шумово замърсяване
  • Допълнително замърсяване на въздуха с фини прахови частици

Настояваме, че кв. Младост има нужда от:

  • Запазване и облагородяване на съществуващите зелени площи
  • Изграждане и поддържане на обществени паркови пространства с достъпни за всички спортни игрища, площадки, места за игра и разходки.

Петицията ни е поредният зов за спиране на презастрояването в Младост и осигуряване на здравословна среда на жителите на квартала.

 Терен_с_дървета2.jpgПлан_2.jpg

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Снежана Петкова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )