Отмяна на забраната за провеждане на сватби до 30 човека на закрито и 60 на открито

Коментари

#601

Защото оставам без работа!

Йовко Болен (Село Житница , )

#622

Не спъвайте младите- тези който са планували инвестира ли в този ден(сватба) с година напред. А ние сме достатъчно интелигентни и всеки би се пазил. Има и хора планували отпуска или отложили пътуване.

Не можем да намалим поканените кой да отхвърлим-роднини или приятели?Разберете и нас.

Тонка Калудова (djes_bet@abv.bg, )

#631

Това не е хуманно

Георги Стоянов (Бургас, )

#645

Предстои планирана преди година сватба на много близък човек и смятам, че има право на нея. Обвързани са много хора, направени са много разходи. Реорганизацията на сватбата би довела до материални и морални щети.

Мария Тошева (София, )

#648

Моля да не бъдат налагани рестрикции, имаме нужда от нормален живот

Сабие Реджебова (Опака, )

#659

Защото заповедта е безсмислена

Елена Василева (София, )

#687

Подписвам, защото рестрикцията е дискриминираща спрямо позволенията за усвояване на капцитета на заведенията и останалите културни и обществени мероприятия.

Магдалена Горанова (Спфия, )

#692

Всеки си има причина за за подпише и аз съм една от тях. Благодаря.

Пенка Гоергиива (Пловдив , )

#699

Несъм съгласна с мерките

Тинка Василева (Димитровград , )

#701

Това е събитие което се планира с месеци и е обвързано с многокомпонентна организация включваща огромен брой професионалисти от бранша,които поради забраната остават зависими.Освен това лично забраната проваля моята сватба

Джесика Калудова (Бургас, )

#709

На 06.06.2021г. мина моя прекрасен ден и съм солидарна с всички, които чакат своя празник.

Виктория Тодорова (София, )

#717

Имаме планирана сватба от повече от половин година на дъщеря ми.Недопустимо е да си играете така с живота и плановете на хората. На открито сме в огромен ресторант-градина в Пловдив, ограничение 60 човека е меко казано смешно. Моля променете на % от капацитета на ресторанта и не проваляйте нашия дългочакан празник!

Златка Мишева (Асеновград, )

#720

Мерките които управляващите налагат, имат за цел да въведат задължителна ваксинация на населението. При положение че ваксините не са изпитани необходимият период от време и е доказано многократно че те не се справят с новия щам Делта.

Ангел Стоянов (София, )

#724

Подписвам, защото въвеждането на подобни мерки е неприемливо и лишено от всякакъв смисъл, предвид други ограничения, които са необходими, но не са наложени.

Дима Моллова (София, )

#725

Имам организирано важно събитие и смятам, че всеки може да прецени здравословното си състояние и при необходимост да не присъства

Ива Иванова (Раднево , )

#728

Подписвам, защото всеки заслужава да изживее своя щастлив ден, за който се е подготвял толкова дълго време! Освен това присъстващите идват доброволно и имат право на избор.

Raya Iliyanova (София, )

#732

Имам организирано сватбено тържество за дата 10.09.2021г.

Адрияна Хаджийска (Девин, )

#744

Булка

Teodora Lazarowa (Несебър, )

#747

Това е събитие което се планира много време и НИКОЙ няма право да го отмени и провали!

Никол Кодева (Бургас , )

#748

Съм Младоженец.

Янко Костадинов (Пловдив, )

#752

Сватбата ми предстои на 02.10.21г.

Ива Ерменкова (Монтана , )

#757

Племенницата ми ще има свадба, подготвяна от зимата! Събитието е дългоочаквано и много важно за нея.

Славка Чавова (Хисаря, )

#768

Подписвам, защото и аз имам сватба септември месец. :)

Теодора Николова (Варна, )

#771

Разбираме каква е ситуацията, но не може заради невежеството и глупостта на управляващите да не можем да изживеем вече втора година един от най-щастливите си дни.

Десислава Кръстева (София, )

#773

Така трябва.

Стефка Петрова (Варна , )

#783

Съм съгласна с написаното

Kristie Ya (Варна, )

#786

Подписвам петицията, не защото съм против правилата, а защото при организацията на сватбата се съобразихме с всички мерки заложени в плана за справяне с пандемията, а в последния момент ни се налагат нови ограничения. Гражданският ни брак няма да бъде сключен в зала, а на открито, тържеството също ще е на открито, избрахме място за три пъти повече хора от реалния брой на гостите, за да има разстояние между масите, сменихме модела на масите, за да разположим по 6 човека на всяка. Голяма част от гостите ни са ваксинирани, а останалите са предупредени да си направят тестове до 48 часа преди събитието и да носят резултатите със себе си. Основният ни критерии при избора ни на хора за организиране на събитието (Кетъринг, DJ, фотограф) беше дали са ваксинирани и дали са съгласни да носят маски за лице по време на събитието. А сега се налага да кажем на част от гостите, че въпреки че са ваксинирани, не може да дойдат. Защо има облекчение при 100% ваксинирани или тествани посетители при посещението на театри, кина, казина и ресторанти, където се срещат напълно непознати хора и вентилацията е изкуствена, а за сватби, и то на открито, чиито посетители се срещат и в ежедневието си, това не важи?
Нямало как да се проследи дали капацитета е зает на 50% или 30%, по-лесно е да се мери разстояние между столовете и да се броят хора, затова се променяли правилата. Питам не като булка, а като архитект – къде е регламентирано, в коя позиция на стола се мери разстояние от 1,5 метра, когато хората не са седнали и столовете са прибрани към масите или, когато хората са седнали и столовете са издърпани на зад? Лично за мен е по-правилен втория вариант, но това значили ли, че ако посетителите в заведението са отбор гимнастички, е позволено масите да са повече, отколкото ако посетителите са отбор културисти, просто защото едните си придърпват столовете по-близо до масите от другите. След всички тези условности и при положение, че всяко едно заведение има регламентиран капацитет, според мен би било много по-лесно да се смята заетостта в процент, отколкото да се мери разстоянието между столовете.

Лора Лучева (София, )

#792

Млади семейства са вложили толкова много средства за отпразнуването на техния щастлив ден. Не е адекватно да се отменят сватби в такъв кратък срок.

Моника Димитрова (Бургас, )

#796

Подписвам, защото постоянно взимат мерки, които са ненавременни и в ущърб на обществото.

Пирина Накова (София, )

#797

Защото не е нормално без гратисен период да се отменят събития, в които са вложени много средства и организации ей така от днес за утре!!!

Василен Костов (Сливен, )

#799

Na 10.09.2010 имам сватба

Гюнай Палазов (Девин, )Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...