ЗА Преразглеждане и публично обсъждане на проект за застрояване на терен в Лозенец, ул. Димитър Димов 6

 Във връзка с възникналия обществен дебат против изпълнението на проект за събаряне на къщата на българския писател Димитър Димов и построяване на нейно място на 2 пететажни блока (УПИ V-617 133а Лозенец), молим да подкрепите нашата гражданска инициатива за предоставяне на проекта за разглеждане и издаване на становище от ДНСК!

 Независимо, че разрешението за строеж е влязло в сила, мнения и становища могат да бъдат давани!

 Полученото разрешение за строеж е издадено, при осъществен контрол от частна фирма "СМ Контрол" ЕООД, без да е представяно пред ДНСК, в качеството на компетентен държавен орган!

 Случаят беше поставен за разглеждане на заседание на Столичен общински съвет - комисия по архитектура, на 21.04.2021 г. (https://www.facebook.com/council.sofia.bg/videos/926305224577676/)

 Убедени сме, че този проект е получил разрешение за строеж чрез спекулация с  точките от Закона за устройство на територията и Наредба № 7/2003 г. Той ощетява живущите в квартала и настояваме да се организира публичното му разглеждане с достъп на по-широка аудитория!

Въпреки, че строежът е IV категория, искаме проектът да се разгледа детайлно на по-високо ниво, от съответните компетентни органи!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Е. Бодурова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )