Рецептите, които не са по НЗОК да останат и на хартиен носител, за да се гарантира конституционното право на пациента за достъп до лекарства!

хартиена.jpg

Има нов Проект на Наредба 4 за запазване на хартиените рецепти

ПРОЕКТ.jpg

 

Магистър-фармацевтите имат преки наблюдения за нуждата и от хартиени рецецети извън НЗОК.
 Не е добре Човекът да е зависим изцяло само и единствено от електронната технология.
Трябва да има шанс и алтернатива за живота и здравето му.

Електронната система не може да прояви хуманност и съпричастност към Човек!
 В повечето страни по света, хартиените рецепти не са премахнати.


С тях се улеснява достъпа до лекарства на пациентите, като им спестява постоянното посещаване на лекар, особено при пандемия и опасност от много контакти.

Има много неизвестни свързани със сигурността на информацията и какво ще се случва с нея. Прибързаната цифровизация ще се използва за конкурентно предимство в полза на аптечните вериги, монополизиране на пазара на лекарствата, а това ще доведе до влошаване на здравеопазването.
 В момента аптеките ще заплащат такса за да обработват тези рецепти, но на по-късен етап чрез повишаване на тази такса, малките пазарни субекти ще бъдат принудени да напуснат аптечния пазар.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам PHARMABG да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...