Нови избори без праг за независимите кандидат-депутати

До Народното събрание на Република България

До Президента на Република България

Уважаеми дами и господа народни представители, уважаеми г-н Президент

Настояваме да приемете една единствена промяна в Изборния кодекс, за да можем да изберем за депутати тези наши съграждани, на които имаме доверие.

Премахнете изцяло на праговете за независими кандидати в сегашният Изборен кодекс.

Веднага след това настояваме Народното събрание да се саморазпусне и да бъдат проведени нови избори.

В момента всеки независим кандидат трябва да внесе депозит от 10 000 лв и да събере 7000 подписа. Това е безумно висок праг в сравнение с демокрации с много по-големи доходи и население. Тези ограничения на практика лишават изцяло достойните граждани да бъдат избирани без да са в партийна листа.

Категорично против сме нови избори без промени в избирателния закон.

Категорично против сме и срещу обявените намерения за обсъждане и приемане на "изцяло нов" избирателен закон. Парламентът няма нашия кредит на доверие. Не желаем месеци наред безплодни дискусии по изцяло нов закон.

Промяната само на ограниченията за независимите кандидати е малка и може да бъде приета бързо. Тя ще предложи уникалната възможност народът да избере на практика мажоритарни депутати в лицето на независимите. В същото време всеки избирател, който желае да гласува за партия, ще продължава да има възможността да го прави.

Тази петиция е приета от демонстриращите български граждани в Торонто, Канада на 23 юни 2013 г. Призоваваме всички български граждани да я подпишат.

Протестиращите Български граждани от Торонто, Канада    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Протестиращите Български граждани от Торонто, Канада да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook