Протест срещу лимита при финансиране на лечението на деца

Quoted post


Гост

#182 Re: ЗА НАЙ- ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО,ДЕЦАТА

2012-03-12 07:52

#139: - ЗА НАЙ- ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО,ДЕЦАТА

"Zashto vsichki sravnyavat cenite na vsichko" - zashtoto zdraveopzvaneto e skup lux, ne dadenost i ne vseki moje da si go pozvoli. Horata v Germania i v dugi po-razviti durjavi znayat tova i plashtat mnogo predvaritelno, za da mogat da ochakvat zdraveopazvane na visoko nivo. Decata sa golyamo bogatstvo naistina, no durjavata ne e tehen roditel. Vmesto da subirate pari s kampanii za chastni sluchai, zapochnete kampania za izgrajdane na podobni kliniki v Bulgaria. Ili ne vyarvate, che tova shte stane, zashtoto parite shte budat otnovo razgrabeni?...

Отговори

Една българка

#187 Re: Re: ЗА НАЙ- ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО,ДЕЦАТА

2012-03-13 00:41:45

#182: - Re: ЗА НАЙ- ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО,ДЕЦАТА

С риск да се повторя, това, което тук се плаща под формата на здравни осигуровки отива за около 2 милиона от една определена и протектирана от държавата етническа група. Сега си отговори на въпроса ако се плаща допълнително за здавеопазване, което де факто не покрива почти нищо, кого ще подхранваме?? Преди време от един от частните пенсионни фондове държавата си щипна едни 4 000 000 млн лева, които отказва да върне. А, и при положение, че минималната заплата е 270 лв.....за какви големи вноски говорим?? Как се живее с 270 лв в България! На сит корем е много лесно да се философства!

Германците са си германци, не ни сравнавай с тях! Ние никога не можем да избягаме от манталитета си. Дори и ТИ!

 

Тъй като според мен коментарите са писани от един и същи човек бих искала да добавя следното:

Сърди се и нападай тези, които си раздават като бонуси НАШИТЕ пари. Да, и твоите също! Не хората, които искат да падне лимитът за лечение на деца! Сърди се на тези, които източват НЗОК, а не на майката, на която сълзи не са останали в очите от болка по загубата на детето си! Защтот тя е направила всичко по силите си, за да го спаси, и не е можла! А друга де някой си купува нов апартамент с парите, които можеха да спасят детето й. Що се отнася до безплатния обяд - пак се сърди на онези с костюмите, командващи министерствата!