Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай

Quoted post

Таня Михайлова
Гост

#14

2016-06-07 12:30

 Слава Богу, че точно митрополит Николай е наш архиерей! Поглеждайки назад в историята, винаги онези, които твърдо са защитавали истината, не са били удобни на силните на деня. Бог да му дава сили!

Виждала съм очите на този човек, когато проповядва, виждала съм любовта и грижовността в тях, вярвам и знам, че всичко това е искрено. 

Отговори

Вера М.

#15 Re:

2016-06-07 14:37:02

#14: Таня Михайлова -  

 Ще му дава. Ние ще се молим за него. Дължим му го. От проповедите на владиката винаги съм си тръгвала обогатена. Очите му са искрени. Делата му свидетелстват за думите му. От както е наш митрополит се построиха поне три нови храма, в които се служи и има енирийски живот. Успя да се пеебори и за светата обител - манастира "Свв. Кирик и Юлита". И това са само една малка част от видимите достойни дела. А Академията - място, което ни дава възможност за просвета и задълбочено познаване на Православието.

Хули винаги ще има. Винаги е имало. Обаче се знае, че тълпата викаше и по- силно "Разпни Го" отколкото "Осанна". 

Но ние сме с Христос. Сам Господ основа църквата. И Той избра кои да Му служат. Дядо Николай е Христов служител. И аз съм благодарна на Бога, че точно него имаме за наш архиерей.