Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Quoted post

Цветелина Петкова

#68 http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-13 16:17

Нека хората които пишат да си направят труда и да отидат на място за да се убедят, че става въпрос за частен парцел от 1974 година, който гарничи с двора на гимназията в западната му част и никога не е бил зелена площ, площадка за игра, част от игрището или нещо подобно. Четете внимателно не давайте смешни коментари: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf 

Отговори


Гост

#70 Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-13 17:52:06

#68: Цветелина Петкова - http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  

Цветелина, на вас ви е много къса паметта, но само преди 5-6 години ставаше стана ПРОДАЖБАТА на общинска земя с решение на СО и после бе взето такова за анулиране на сделката, а това за което говорите вие е отстъпено право на строеж на металния павилион!

И досега никой от изпълнителната власт не го спази.

Като едни Пилат Понтиевци си измиха ръцета...

 

в-к "БОРБА", 30. 11. 2010:

Разровиха сделка за продажба на 312 кв. м общинска земя, замириса на 64 хил. лв. щета

Стилян НАЙДЕНОВ

Прокуратурата и областният сезирани за сделката с терена в ПМГ „В. Друмев”, продали терена там за 39 лв. на кв. м

Община Велико Търново е ощетена с над 53 хил. лв., а държавата - с 10 хил. ДДС, от мистериозната продажба на общинска земя в ПМГ „В. Друмев”. Вчера общинският съветник Мирко Робов спази обещанието си и сезира областния управител и Окръжна прокуратура във В. Търново за терена.
Покрай проверките и дискусиите около имота обаче лъснаха редица административни гафове, случайни или умишлени, с които част от земята бе продадена на частници.
Местният парламентарист поиска разследване на случая, който ще разклати сериозно администрацията.
Само преди две седмици Общинският съвет реши да ликвидира съсобственост с едноличен търговец и му продаде 32 кв. метра зад училищната ограда. Оценката на земята, според лицензирани оценители, е 6784 лв. Стойността за квадратен метър е 212 лв. При продажбата на останалата земя, която също кметството пласира на частен търговец през август 2008 г. обаче, 312 кв. метра са оценени и заплатени за 12 280, 32 лв., или по едва 39, 36 лв. за квадрат. „При замрелия имотен пазар подобен ръст и разлика са трудно обясними макар и в този двугодишен период. Така общината е ощетена с 53 863, 68 лв., а държавата не е получила 10 773 лв. ДДС”, изчислил съветникът след съпоставката на двете оценки.
Според документите, които той е предоставил на разследващите, врътката с цената е постигната след гафове покрай изменението на статута й.
Същият терен е продаден на частната фирма ЕТ „Авеста-Демир Иванов” през август 2008 г. Тогава предназначението на имота е за „магазин за учебно-технически средства”. Като основание за сделката обаче имотът се продава като предназначен за „жилищно строителство и обществено обслужване”. Така грешният статут позволява ниската оценка и фрапиращата разлика. Документалната следа показва, че предназначението на имота е променено за „жилищно строителство” едва осем месеца по-късно. Междувременно е платена и ниската цена за терена. Така сделката би следвало да се счита за нищожна.
Цялата ситуация лъснала покрай вътрешната проверка, която местният парламентарист направил покрай казуса със застрояването на математическата гимназия. Доц. Мирко Робов даже е уверен, че след като сделката бъде обявена за нищожна, няма да има нужда от последващото отчуждаване на земята, което реши Общинският съвет.