Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.

Quoted post

Първанов

#42

2015-04-25 22:32

Хора, по целия свят децата се отделят от майката веднага след раждането и отговорност за детето носи персонала на съответното отделение, тъй като поради "бомбардирането" на Мозъка с хормони вероятноста майка да навреди на рожбата си е огромна. Новородените се носят при майката само за да ги кърми и то под наблюдение ако се прецени, че има опасност да им навреди. Дори на времето също е било така, за това са били бабите, за да се грижат за децата, докато майката се освести след раждането. Новородено се дава на родилка само за да го кърми.

Отговори


Гост

#52 Re:

2015-04-26 06:58:44

#42: Първанов -  

 По-голяма глупост не бях чувала. Ако поне малко се интересуваш, ей така от обща култура, щеше да си наясно че именно по цял свят е не само тендеция, но и в мхого държави е практика майките и бебета да са заедно от момента на раждането, дори да става въпрос за недоносени бебета и особено за тях. СЗО наскоро публикува становище за това необходимостта от своевременно поставяне на бебето на гърдите на майката, веднага след раждане и то без да е повивано и къпано преди това - т.нар. контакт кожа до кожа. Дори в страните от 3-ия свят са установили че разделянето на майката и бебето е много по-опасно за здравето им, дори и да няма изперкали акушерки!!!


Гост

#79 Re:

2015-04-26 13:32:18

#42: Първанов -  

 Пълни глупости,,ама глупост на глупостта господине.... не зная изобщо в какъв свят живеете,може би Вашият болен мозък е бомбандиран за да кажете тази простотия...

Надя Дъфи

#91 Re:

2015-04-26 18:26:56

#42: Първанов -  

 Първанов, явно нито сте бил по света нито сте раждал, иначе нямаше да се изкажете толкова неподготвен! Ако пък стр е лекар гинеколог предлагам да напуснете. Все повече майки раждат в чужбина и то Най вече заради некадърен, незаинтересован и ужасен персонал в родилните отделения! Радвам се да прочета че тук/там има надежда нещата да се оправят, но явно ще трябва време и кураж от народа да настоява за нови закони и за спазването им. Имах късмета да раждам в Англия, 2 пъти със съпруга ми до мен и с невероятни акушерки, и за тях те просто СК върлеха работата, но я вършеха невероятно добре без да се оплакват че са изморени и т.н и също така никой не ми каза че не съм добре и те трябва да се грижат за бебетата ми! Напротив, дават съвет и кураж колкото се може фа сме по-близо и ако имаме нужда от помощ, персонала е там за да помогне! 

В същотото време лекар Гинеколог от Габровската болница, запитан за нещо елементарно - неговият надменен отговор беше - " системите по другите държави не ги коментирам" 

а истината е че всяка една акушерка тук върши много повече работа. По най нормалниа начин и би го сложила него, а и много други рака наречени а/гинеколози в джоба, защото за много от тях е по-важно да си напълнят джоба отколкото да обърнат внимание! Въобще ми се повръща като знам как се отнасят към мнозинството родилки! 

Дано само по-новото поколение лекари-гинеколози да изкарват практика в европейски държави. 


Гост

#95 Re:

2015-04-26 19:01:38

#42: Първанов -  

 Боже, ми то това ако беше вярно, човечеството щеше да се самозатрие. Сори, ама природата няма как да измисли такива хормони, че майката да иска да убива бебето си като го роди.

 

Х

#150 Re:

2015-04-27 19:55:53

#42: Първанов -  

 По-голяма глупост не бях чела от месеци! И двете си деца съм раждала в Англия. Имам роднини раждали в Германия, приятелки в Испания, САЩ и "О,Боже! Не децата им са били с тях през цялото време!" . И не само. Децата в чужбина не се отделят и за минута от майката или бащата,дори в случаите на спешно секцио или реанимация. За рутинни процедури да не говорим. Моите и двете раждания бяха тежки и се наложи реанимация на бебетата,която се извършваше пред очите на баща им и леля им. На приятелката ми правиха секцио като мъжът й присъства на процедурата и пое детето,тъй като майката не можеше. Бебетата раждани в чужбина са с майките си от първата секунда,буквално,дори и къпането се отлага за да се срещнат майката и бебето,така както Бог е решил!


Гост

#181 Re:

2015-04-28 10:56:18

#42: Първанов -  

 Вие къде родихте?


Гост

#308 Re:

2015-05-03 22:01:40

#42: Първанов -  

 Първанов, ти кога ражда бе?!?!!