Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.
Quoted post
Първанов |
#422015-04-25 22:32Хора, по целия свят децата се отделят от майката веднага след раждането и отговорност за детето носи персонала на съответното отделение, тъй като поради "бомбардирането" на Мозъка с хормони вероятноста майка да навреди на рожбата си е огромна. Новородените се носят при майката само за да ги кърми и то под наблюдение ако се прецени, че има опасност да им навреди. Дори на времето също е било така, за това са били бабите, за да се грижат за децата, докато майката се освести след раждането. Новородено се дава на родилка само за да го кърми. |
Отговори
Гост |
#52 Re:2015-04-26 06:58:44По-голяма глупост не бях чувала. Ако поне малко се интересуваш, ей така от обща култура, щеше да си наясно че именно по цял свят е не само тендеция, но и в мхого държави е практика майките и бебета да са заедно от момента на раждането, дори да става въпрос за недоносени бебета и особено за тях. СЗО наскоро публикува становище за това необходимостта от своевременно поставяне на бебето на гърдите на майката, веднага след раждане и то без да е повивано и къпано преди това - т.нар. контакт кожа до кожа. Дори в страните от 3-ия свят са установили че разделянето на майката и бебето е много по-опасно за здравето им, дори и да няма изперкали акушерки!!! |
Гост |
#79 Re:2015-04-26 13:32:18Пълни глупости,,ама глупост на глупостта господине.... не зная изобщо в какъв свят живеете,може би Вашият болен мозък е бомбандиран за да кажете тази простотия... |
Надя Дъфи |
#91 Re:2015-04-26 18:26:56Първанов, явно нито сте бил по света нито сте раждал, иначе нямаше да се изкажете толкова неподготвен! Ако пък стр е лекар гинеколог предлагам да напуснете. Все повече майки раждат в чужбина и то Най вече заради некадърен, незаинтересован и ужасен персонал в родилните отделения! Радвам се да прочета че тук/там има надежда нещата да се оправят, но явно ще трябва време и кураж от народа да настоява за нови закони и за спазването им. Имах късмета да раждам в Англия, 2 пъти със съпруга ми до мен и с невероятни акушерки, и за тях те просто СК върлеха работата, но я вършеха невероятно добре без да се оплакват че са изморени и т.н и също така никой не ми каза че не съм добре и те трябва да се грижат за бебетата ми! Напротив, дават съвет и кураж колкото се може фа сме по-близо и ако имаме нужда от помощ, персонала е там за да помогне! В същотото време лекар Гинеколог от Габровската болница, запитан за нещо елементарно - неговият надменен отговор беше - " системите по другите държави не ги коментирам" а истината е че всяка една акушерка тук върши много повече работа. По най нормалниа начин и би го сложила него, а и много други рака наречени а/гинеколози в джоба, защото за много от тях е по-важно да си напълнят джоба отколкото да обърнат внимание! Въобще ми се повръща като знам как се отнасят към мнозинството родилки! Дано само по-новото поколение лекари-гинеколози да изкарват практика в европейски държави. |
Гост |
#95 Re:2015-04-26 19:01:38Боже, ми то това ако беше вярно, човечеството щеше да се самозатрие. Сори, ама природата няма как да измисли такива хормони, че майката да иска да убива бебето си като го роди.
|
Х |
#150 Re:2015-04-27 19:55:53По-голяма глупост не бях чела от месеци! И двете си деца съм раждала в Англия. Имам роднини раждали в Германия, приятелки в Испания, САЩ и "О,Боже! Не децата им са били с тях през цялото време!" . И не само. Децата в чужбина не се отделят и за минута от майката или бащата,дори в случаите на спешно секцио или реанимация. За рутинни процедури да не говорим. Моите и двете раждания бяха тежки и се наложи реанимация на бебетата,която се извършваше пред очите на баща им и леля им. На приятелката ми правиха секцио като мъжът й присъства на процедурата и пое детето,тъй като майката не можеше. Бебетата раждани в чужбина са с майките си от първата секунда,буквално,дори и къпането се отлага за да се срещнат майката и бебето,така както Бог е решил! |
Гост |
#181 Re:2015-04-28 10:56:18Вие къде родихте? |
Гост |
#308 Re:2015-05-03 22:01:40Първанов, ти кога ражда бе?!?!! |
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Спрете соларния парк край с.Златна ливада – защитете най-стария манастир в Европа и тракийското наследство!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
„Дайте шанс за живот на децата със STXBP1 в България!“
674 Създадено: 2025-08-18
Спрете соларния парк край с.Златна ливада – защитете най-стария манастир в Европа и тракийското наследство!
657 Създадено: 2025-08-22
Да се преосмисли забраната за телефони в училище
270 Създадено: 2025-08-27
Да спрем изливането на канализация в Перловска река - Южен парк
245 Създадено: 2025-08-28
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
6938 Създадено: 2025-08-16
Справедливост за Асен – по-строги наказания за шофиране под наркотици и алкохол!
153 Създадено: 2025-08-25
Стоп на незаконните конфискации на коли и тормоза над гражданите
223 Създадено: 2024-04-01
СТОП НА ЖЕСТОКОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ!
1231 Създадено: 2025-07-09
Бъдеще за децата и лица с увреждания
840 Създадено: 2025-05-12
България не е за продан!
3547 Създадено: 2025-08-06
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
3213 Създадено: 2025-05-10
Гражданска петиция за спасението на Амфитеатъра на Сердика
12524 Създадено: 2025-08-04
Петиция в подрекпа на ландшафтен арх. Милена Васева да продължи да управлява парковете и градините в София като Директор на общинско предприятие "Паркове и градски градини"
665 Създадено: 2025-08-15
Петиция за връщане на грижата за хора с увреждания към АСП. Против чл.3, т.4 от тазгодишния Рамков Договор м/у НЗОК и фирмите за протезиране
72 Създадено: 2025-08-23
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4156 Създадено: 2025-07-07
Гражданска подписка за Справедливост и Надежда на пострадалите семейства при ПТП в Сл.бряг!
2750 Създадено: 2025-08-17
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
3394 Създадено: 2025-07-30
Справедливост за Старо Стефаново, Розмари Де Мео и Валентин Илиев!
2377 Създадено: 2025-07-05
Искаме ефективна присъда за мъжа убил куче в Тетевен – Животните не са предмети!
4049 Създадено: 2025-08-05
Образование без ЛГБТИ пропаганда
3042 Създадено: 2024-08-11