Училището - щастливи деца, здрави учители и доволни родители!

Quoted post

strela

#51

2014-07-12 22:19

Saglasna sam s peticiqta ,no i tuk v chujbina ima problemi na mesta, kadeto v asociaciqta nqma uchiteli i razni hora bez pedagogichesko obrazovanie,no sa v rakovodstvoto na asociaciqta kam koqto ima uchilihte, opredelqt koy uchitel da e naznachen na rabota, kato vsqka godina se pravqt konkursi za uchiteli.E,kak v uchilihte da ima htastlivi deca ,zdravi uchiteli i dovolni roditeli ,kato uchitelqt im se smenq vsqka godina .

Отговори


Гост

#60 Re:

2014-07-14 13:01:31

#51: strela -

Един учител се формира с години. Това е процес както вътрешен, така и външен. Изисква се търпение, подкрепа и посока от ръководство и организация. Ние често искаме всичко днес и сега, нямаме търпение да чакаме. Ако учителят е готов да работи, да се учи и да прилага трябва да бъде подкрепян. Често самите асоциации не знаят какво точно им липсва на учителите и не знаят как да им помогнат. Висшето образование не подготвя учители- творци. Остава единствено пътя на самообучение, но който търси намира. Ако човек е смел и не се страхува, не прави компромиси с душата си ВИНАГИ печели.

Проблемите по места ще ги решим ние, които работим. време е да се защитим, да покажем , че сме мислещи и не можем да се съгласим със случващото се.

Не се страхувайте да променяте света около себе си за по-добро. Децата имат нужда от точно такива учители!

Благодарим за подкрепата.