Петиция за възрастов праг за получаване на помощи при бременност

Quoted post

Табакова

#179

2014-06-26 12:39

Според мен всяко българско дете трябва да получава детски надбавки- българче, ромче, турче, арменче и т. н., но под формата на данъчни облекчения за родителите, а не като пари на ръка! И то с условие да посещава редовно училище, а помощите за първокласници и прочие да се насочват към учебното заведение, за да може с тези средства да се закупуват наистина учебни помагала и пособия, а не ракия за тате!Предлагам да включите това като допълнение към петицията, и държа да подчертая, че независимо от етническата си принадлежност децата и на роми , и на българи и всички останали етноси в България са еднакви и трябва да бъдат поставени при равни условия, както и родителите им!

Отговори


Гост

#192 Re:

2014-06-26 13:34:33

#179: Табакова -

Има една особеност обаче, точно равните условия при родите им - не е равна :) Това е и причината българите да са против ромите, защото не е нормално хора, които плащат за образование, всякакви данъци, разходи и т.н. да бъдат под общ знаменател и да имат право на еднакви соц. придобивки с такива, които институциите дори не ги и търсят да платят каквото и да е, понеже били бедни, нямали, живеели в гета (какво да им вземеш). Това се дължи на факта, че тези хора дори не са грамотни, камо ли да могат да работят, защото незнам кой би наел човек, който не може да си напише дори и името правилно. Те само взимат от държавата, без да допринесът по никакъв начин за нея.

Според мен законът трябва да наблегне на образованието, и лица, които нямат основно, дори и средно образование, да НЯМАТ право на каквито и да е социални придобивки, помощи, обезщетения и т.н. По този начин ще се спре и с това безразборно раждане на по няколко деца, защото няма да имат полза от това - пари йок :) .