Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Quoted post

стига

#1138

2011-05-24 02:26

Престанете с този етнически мир. Етнически мир тук никога не е имало. Тук има само етническа търпимост от страна на българите. Винаги се оказва, че някого дискриминираме, че обиждаме. Трябва да си мерим всяка дума, всяко действие за да не накърним някого и така се превръщаме в безправни в собствената си страна. Имам колеги турци в университета и като им напишат ниски оценки ходят да се оплакват на ректора, че ги ощетявали защото са чужденци. Трябва да спазваш нормите, закона и морала на страната, в която живееш без да пречиш на никого, а не за всяко нещо което не ти изнася да казваш че си малцинство и всичко да ти е позволено.

Отговори

USA

#1142 Re: Естествено, че ще си мериш всяка приказка

2011-05-24 03:40:58

#1138: стига -

Естествено, че ще си мериш всяка приказка. Аз също ще си меря приказките. Иначе заедно ще копаме в Белене. Такъв трябва да е закона. И какво разбираш под "собствена страна". Тя е "собствена" и за другите етноси в България. Тя е на всички български граждани. А те не са само етнически българи, не са само християни, не са само висшисти, не са само зеленооки...Че те османлиите ако действаха така напористо като тези фанатици на болния вожд, сега вероятно той щеше да се бие у комплексираните гърди и да вика, че е наследник на една велика империя. Мислете! Не оставяйте медиите да мислят вместо вас.


Гост

#1163 Re:

2011-05-24 09:19:13

#1138: стига -

Така става, когато няма чувство за собствена ценност, защото ако имаш това чувство, ти можеш да се противопоставиш на много неща, между които и това нещо, което засягаш ти. Законите са за всеки и няма малцинство и мнозинство. Но има хора и от двете страни, които много умело използват положението, защото пък има такива , които заради кариерата си се страхуват да покажат гражданска смелост. Каквото почукало, такова се обадило. съзнанието на българина е много далеч от способността да мисли обективно, аналитично, за съжаление много българи действат първосигнално, това виждаш и от реакциите в тоя форум!