Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Quoted post


Гост

#1048 Re: Re: Абе неразумнии юроде, / #1010

2011-05-23 20:53

#1017: Изберете псевдоним - Re: Абе неразумнии юроде, / #1010 

 1 .Ами какво ни е пречело тогава да си останем в рамките на турската империя, имали сме си църквички (нали знаете, имало е ЗАКОН за църквите в Османската империя), имали сме си и чорбаджии, демек бизнесмени. За какво е трябвало да се лее толкова кръв? Доколкото за думата "мекере" - Подлец, подлизурко в речник на българския език. А не е ли подлец агент на ДС, който е карал турците да си сменят имената, предавал е най-близките си, а сега се пише за техен защитник. Чисто мекере. Какво значи национализъм? Нима тези "турци" не са граждани на България, а се отъждествяват с южната ни съседка? Да, евала на Вежди Рашидов, който заявява че е по произход турчин, но е българин.

2. Ама как ще съм чел. То вие, дето продавате Родината си даже не и за 30 сребърника, сте най-образованите, най-правите, и като вас точно са били много българи - поп Крастьо като най-достоен представител. Я като много знаеш, дали има национално и етническо самоопределяне в Турция? Нали си чувал за арменците? Такова е самоопределянето в Турция. Ама не рипаш спещу Турция нали! Щото се турчееш, а си толкова турчин колкото Левски е филипиниец. Върви се самоопределяи в Турция.

Отговори


Гост

#1050 Re: Re: Re: Абе неразумнии юроде, / #1010

2011-05-23 21:05:40

#1048: - Re: Re: Абе неразумнии юроде, / #1010

Незнаех, че Левски е Филипинец :)


Гост

#1061 Re: Re: Re: Абе неразумнии юроде, /#1048

2011-05-23 22:00:44

#1048: - Re: Re: Абе неразумнии юроде, / #1010

1 . Ами какво ни е пречело тогава да си останем в рамките на турската империя, имали сме си църквички (нали знаете, имало е ЗАКОН за църквите в Османската империя), имали сме си и чорбаджии, демек бизнесмени.

Ми каза си го ти. И си го посочи точно :)

А( църквички- турците въпреки някои общоприети клишета никога не са практикували масово насилствено асимилиране като държавна политика. Християните са имали право на самоопределение и религиозно, и етническо. Както и частично самоуправление. Това е и една от причините за 500 г да се запазим като нация ( редом с всички останали причини дето ги знаем от учебниците. Ако бяхме били  в Руската империя или в Испания,  из целите Балкани щя да се шири един народ и една религия. И сбогом мечти за сбобода от поробителите. Щото победени и победители щяха да са един народ и един език.:)

Б( Чорбаджии- тоест условия за икономическо замогване. Който и да е чел ( без теб де) за Възраждането, е видял колко контрастират описанията за процъфтяващо стопанство и търговия с цирка в който живеем. Щото традиционната структура на османското общество не е насърчавала турците да извършват икономически дейности. Тея занимания са били привилегия на "раята". Тва плюс огрмоните пазари  е довело до забогатяването. Оттам са и парите за национално- освободителна борба. Щот възстание с гол дух (г...з) и без кинти не става.

В( Та свободата се оказва резултат не от ощетяването а от придобивките на българите под турско. не случайно Априлското въстание се вихри в богатите старопланински и подбалкански селища. А там където народа е беден и закъсал никой и да шукне не смее. Та даже като Ботевата чета помолва некъв козар за няколко добичета че умирали от глад а се борят за свободата му, той питал ше ли му ги платят.

" вие, дето продавате Родината си даже не и за 30 сребърника, си даже не и за 30 сребърника, "- Ми само кажи къде са сребърниците и веднага отивам. Доса същото оратя и за без пари. Що се отнася до Родината, не я продавам ама някои искат да я взривяват. Предизборно. Щото най- лесно се краде при пожар.

"сте най-образованите, най-правите,"- ми образовай се и заповядай да си спорим. Засега не виждам върху какво.

"Щото се турчееш,"- Ако знаенето на турски е турчеене, Левски и Ботев са туркофили. Ама ти думите на Левски ги подмина като засрамена кадъна. Е...верно, не са на Сидеров, ама никой не е съвършен.....

Ми като съм се самоопределял в Турция не съм имал проблем. :)

"Нали си чувал за арменците?"- е, и? Сегашните турци не са тия от 1916 и ние не сме героите от Одринската крепост. Който вика се замеря със стогодишни кости не вижда живите и иска да направи сички на мъртъвци. Нейсе. Впрочем арменския геноцид не го одобрявам, колкото и ти. Ама ако ти счупя главата щото чичо ти ми е убил телето, нали се сещаш...