Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Ана Димова

#4327 Re: Re: Re: Re:

2013-10-12 12:51

#4326: катя - Re: Re: Re:

Добре де, мен ме мъчи следният въпрос: ако за миг допуснем, че поне половината от твърденията на "марулите" са верни - пушенето масово убива, пушачите в България са незначителен процент, който изобщо не заслужава внимание, а непушачите са абсолютно мнозинство, което иска да живее здравословно и по възможност вечно. Нека да си представим, че това наистина е така.
Тогава се питам защо изобщо е било необходимо да се стига до намеса на държава и закон - нали свободната пазарна икономика предполага саморегулация на принципа на търсенето и предлагането? Това значи, че още преди десетилетия непушачите са могли да протестират, да тропнат по масата - ако са наистина толкова много и така тежко са страдали, са могли да бойкотират заведенията, които по напълно естествен начин са щели да забранят пушенето, за да не си губят оборотите. Пушенето никога не е било задължително - дори в онези времена, когато се пушеше и в самолетите. Когато държавата не се меси, нещата винаги се регулират сами според реалните потребности и съотношения на потребителите.
Та питам аз - защо преди да започне войната срещу пушенето, нито едно заведение не е фалирало, защото се пуши в него? И не е ли това ясен знак за насилническата природа на тези рестрикции?
Казано по-просто - ако хората наистина не искаха да пушат, сега пушенето щеше да е само древен спомен за един архаичен навик, естествено отмрял в хода на времето.

Отговори

веска костова
Гост

#4328 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-12 12:56:17

#4327: Ана Димова - Re: Re: Re: Re:

Да, ако от 20 редовни клиенти 18 са непушачи и 2 са пушачи, а аз продължавам да работя за пушачи ще си заслужавам всичко,което ми се случва.Да,ако,НО не е ...напротив,ненормално е да плащаш 700 лв ел.енергия за отопление на 2 човека, а другите 18 да са на тротоара при поне -10 градуса!!

anjela

#4329 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-12 13:09:17

#4327: Ана Димова - Re: Re: Re: Re:

тези от щурмовите отряди на Гешанова в последно време са станали много нахални. веднъж ни се нахвърлиха,че с приятелката ми сме пушели на алеята.кошчето за фасове даже с надпис беше само на 5 метра от тях.наложи ми се да вадя газовия пистолет и да стрелям защото онези започнаха саморазправа .извиках полицаите те им взеха картите и им написаха протокол за заплаха с физическа саморазправа.разбрахме от форумите че не сме единствените преживели такова нещо.държавата да си влезе в ролята да им събере картите защото не са законни и да им забрани да се заяждат с мирните граждани.