Да върнем Наско Сираков в ЛЕВСКИ

Ванко47

/ #5 Да се върне ЛИ Наско Сираков в "Левски"

2011-12-14 17:29

За хлапетиите отговорът безусловно е "йес".
За мен, като на човек левскар, със синьо сърце вече 54 години, този отговор може да дойде след като Наско отговори на няколко мои въпроси.
1. Признава ли вината си за изгонването на Серж Йофу? С него "Левски" играеше по европейски.
2. Признава ли вината си за издънката с "Олимпия" през 1994 г.? След този мач чорбарите започнаха да наричат отбора на "Левски" "евроидиоти" и да скандират подигравателно "Олимпия, пак ела!".
3. Признава ли вината си за провала на двубоите на "сините" с "Тампере"? Тогава той се изживяваше като суперловец из Африка.
4. Случайно ли беше в "Риц" по време на честването на шампионската титла на ЦСКА през 1992 г. Покани ли те някой от тях? В интерес на истината ти беше на отделна маса с женското си царство.
5. Каква е истината за комисионните, които ти взимаше и които бяха "публична тайна"?
6. За какво най-много се упрекваш и за каква твоя вина се кориш най-много? Не те виня за бягството ти в "Славия" и за отнетата титла на "Левски" и купа през 1996 г. Все пак това е професионализъм.
7. Виня те най-много и ЕДИНСТВЕНО за комплота ти с Муслин и за изгонването на Петер КАБАТ. Това НИКОГА НЯМА ДА ТИ ПРОСТЯ. Вярно, не е приятно 20 000 да скандират "КАБАТ, КАБАТ..." при всяко докосване до топката вместо да скандират твоето. Направи го, за да се нагушиш с комисионните на Симонович. С твоята надменност, с изгонването на двама уникални футболисти - Йофу и Кабат, които носеха ЕВРОПЕЙСКИ ОБЛИК НА ОТБОРА ти нанесе непоправим удар на "Левски".
8. Наско ти направи много за "Левски" като футболист, но имаш и доста гафове в "актива си". В онова предаване на лигавото ченге по свинската БТв трябваше да сложиш ръка на сърцето си и да се изповядаш пред феновете си. Вместо това отново надменност, отново нарцисизъм. Гнуся се от водещия и не му гледам предаването, но чета по форумите интервюто ти, където журналистите-боклуци извадиха думите ти от контекста и пострада имиджа на отбора, за което виниш Батков, а в действителност основна вина за това има Гонзо и ти като истински мъж трябваше да му го кажеш в очите. Гонзо прие всички правомощия в началото и обеща че сам ще приеме вината за провала на отбора.
9. Всичко това те пита човек, който може би единствен цени безценният ти гол срещу Аржентина. Без него схемата ни изправяше срещу Румъния и Испания и най-вероятно нямаше да има ЩАСТЛИВО ЛЯТО 94, НЯМАШЕ ДА ИМА четвърти в света.