Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия


Гост

/ #2754

2014-10-16 10:29

Следното е статия, която дълбоко стопли сърцето ми. Аз самият имам приятели мюсюлмани и виждам, че не всичко е черно или бяло на този свят. Това, което ДПС прави, е безспорно грешно, но то не трябва да насажда омраза срещу цялата турска общност. Статията ни дава да разберем, че не всички споделят техните възгледи.

Жената изказва искреното си възмущение от действията на партията и обвинява ръководството и в насаждане на омраза между българи и турци. Ето какво казва тя:

Fatosh Kambesheva:

"Гласувайки за ДПС българските турци изгубиха надеждата да живеят спокойно в България. С вашия електорат, драги ми ДПС, насадихте изкуствена омраза между българи и турци. Лошо ли ни беше, когато българите толерираха езика ни и ни разрешиха да го изучаваме като свободно избираем ? Но не, вие искате той да е задължителен. Лошо ли ни беше, когато ни отвориха джамиите и си изповядвахме религията ? Но, не, вие сложихте мегафоните и ги надухте до максимум децибели да дразните християните. Лошо ли ни беше когато България призна пенсиите на двойните граждани в Турция ? Какво ви пречи, драги ми ДПС, в този рахатлък ? За какво използвате на митинги турския език ? Защо събуждате заспалия звяр на българина ? Кой ви дава право да говорите от мое име, от името на туркиня която е против вашата въшлива политика ? Кой ви даде право ? Циганите които ги купихте за 20-50 лв. или автобусите от Турция ? Говорете от името на циганите и от името на турците живеещи в Турция.

Не използвайте моята вяра и етнос за вашите кирливи дела !!! Аз съм Български Гражданин с турско потекло и вяра мюсюлманска, а не продажна сган от ДПС. Престанете да насаждате омраза между българи и турци !! Вършете си работата за която ви плащаме с нашите данъци и с нашия труд. Оставете българските турци да живеят в мир със своите съседи и приятели ! Оставете ни на мира !!!“