Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия

Phoenician

/ #1552

2014-10-10 08:02

Здравейте.
Тази петиция, която сте  започнали е много хубава, но не знам дали сте наясно с неосъществимостта на искатенето Ви. Искането ви е на първо място политическо и на второ място правно.
От политическа гледна точка ДПС и БСП няма да "паднат" дори и майския календар да се сбъдне. Просто няма политическа воля, която да задейства апарата, който би довел до исканията Ви.
От правна гледна точка ... е доста ясно. Има решение на най-висшия съд в България, това е Конституционният съд, който в своето първо решение като съд (№1 от 1991 година) решава, че ДПС е конституционна партия. Това решение се ползва със сила на присъдено нещо и действа от момента на решаване ... с други думи съдът не може да се произнесе по едно и също дело два пъти. Решението е интересно в своята глупост и като за капак най-видните съдии в състава му тогава са го подписали с особено мнение (т.е. не са съгласни с общото решение на съда). Решението се взимат с общо решение и от там се почват едни математически схватки, които резултират в ... такова решение. Без да искам да съм лош пророк, но отмяната на това решение няма да е нито скоро, нито лесно.
Поздрави на всички и дано постигнем резултат.