Петиция против посещаването на болни деца в детските градини!

tinki_winki3

/ #6 Петиция против посещаването на болни деца в детските градини!

2013-11-12 14:21

Да, за съжаление е така. И за още по-голямо съжаление потърпевши от всичко това са не само нашите деца ами и всички ние около тях. За две години от както децата са на градина аз, съпругът ми и 2 комплекта баби и дядовци сме изпили повече антибиотици от колкото сме пили 15години назад. Нямаше вирус, който да ни подмине и нас възрастните. Защо да не се спазват нормативите - има разлепени огромни подробни уведомителни съобщения към родителите да не водят болни деца с такива и такива симптоми. Децата са придружени с медицинска бележка, че са клинично здрави. Леля сестра ходи да ги преглежда ден, през ден. И пак ти казвам най-малкия проблем са ти видимо болните деца. Има такива, които са със здрав имунитет и са преносители на вирусите и бактериите от вкъщи и заразяват твоето дете. И на последно място - днес ти си от страната на болните деца, но утре ще си от тази с остатъчната кашлица и ще трябва да заведеш децата на градина, защото на шефа ти му е писнало да си все в болнични.
За мен всичко опира до съзнанието на родителя! Той е този, който решава дали да заведе детето болно или не! И ако днес аз и ти нямаме чак толкова нужда от тази работа и можем безпроблемно да си позволим болнични, има много родители, за които е жизнено важно да работят и не могат да отсъстват.