Петиция против посещаването на болни деца в детските градини!

tinki_winki3

/ #1 Петиция против посещаването на болни деца в детските градини!

2013-11-12 09:46

Напълно Ви подкрепям в начинанието Ви, но за съжаление това е една загубена кауза. Родител съм на близнаци трета година в детска градина. Потърпевша съм от всякъде на всичко описано от Вас и за съжаление вече съм се примирила, защото войната е предварително загубена. Няма как да се дадат повече права на който и да било в детската градина при положение, че майката на "здравото дете" е донесла бележка, която удостоверява, че детето е клинично здраво, макар и видимо да не е!
За бележките - Обикновено лекаря дава бележка, че детето е здраво още при прегледа, който удостоверява, че детето е болно. Лекарите влизат и в положението на родителите, че трябва да работят. На поредно място няма как детето да остане в къщи до абсолютното си и напълно оздравяване (без остатъчна кашлица или хрема). Ще Ви попитам - вие по 3 седмици ли сте в болнични, защото за толкова време горе-долу изчезват всички остатъчни симптоми?
На последно място искам да коментирам това поставяне в "изолация" за което говорите. Ако става въпрос за инфекциозно заболяване напълно Ви подкрепям, но извинете за едни сополи или кашлица не може да травмират детето и да го третират като прокажено грубо казано. Не забравяйте, че почти всички болести имат инкубационен периoд, в който детето е заразно. Така, че изолацията е абсолютно безсмислена - болното дете е предало каквото има да предава дни преди да вдигне температурата. Само ще дам един пример - когато на децата им избиха пъпките от варицела те бяха на градина,а както всички знаят 3 дни преди това са били най-заразни.
Пак подчертавам напълно Ви подкрепям и съм напълно съгласна, че контрол трябва да има, но за съжаление такъв няма да има за нашите деца, а силно се съмнявам, че ще има и за нашите внуци.