Цялостно и комплексно изграждане на инфраструктурата на кв.Витоша

Лела

#1 Не е логично

2016-06-23 18:24

Не е логично да се изисква от която и да е местна власт да си променя плановете за развитие и да се съобразява с инвеститорите. Инфраструктура във Витоша ВЕЦ никога не е имало, както и планове за нейното скорострелно развитие. Редно е инвеститорите (и живущите, като инвеститори) да се информират за плановете на общината и да се съобразят с тях, вместо обратното. Когато сте си купували жилища по поляните е било напълно доброволно и съзнателно. Не е, като да сте се събудили една сутрин и някой да ви е махнал инфтаструктурата през нощта?! Или греша?!

Gini

#2 Re: Не е логично

2016-06-23 20:12

#1: Лела - Не е логично тогава и данъците да са за като живущи по поляните на София, а не като за Община ЛОЗЕНЕЦ! То името е само за престиж, нищо в район Витоша не отговаря като за Лозенец. Не е логично, когато някой е решил да инициира нещо, вие да се намесвате и да ни обяснявате колко наивни и заспали сме тия, дето сме си закупили имоти в квартала.


Гост

#3

2016-06-23 20:54

Дано има някакъв резултат!
Петя

#4 Re: Не е логично

2016-06-24 04:25

#1: Лела - Не е логично 

 Всеки гражданин като данъкоплатец и част от структурата наречена "държава" има право да иска целесъобразното използване на така наречените от Вас "Инвестиции".  Никой не Ви кара да бъдете част от това общество. :) 

Мария Коцева

#5 Re: Не е логично

2016-06-24 08:11

#1: Лела - Не е логично 

Направо грешите!  Тези сгради не са поникнали за една нощ като гъби на поляните. Всички те са законно построени със съответните разрешения за строеж и със законно  издадени удостоверения за ползване, с участието на общинската администрация.  При даване на разрешенията за строеж, всички нови сгради са съобразени с предвижданията на уличната регулация на действащия подробен устройствен план за кв."Витоша". Така че, задължение на общинската администрация е да изгради тези приети с плана улици, тъй като земята под тях трябва да бъде публична общинска собственост. Но тъй като Общината все няма пари, не извършва необходимите отчуждителни процедури, съответно никой собственик на предвиден за отчуждаване за улица имот или част от него, не е съгласен да го дари на общината, както тя иска. Така че това е основната причина да се протака изграждането на инфраструктурата на всички новои квартали в Столицата. Това обаче може да е само оправдание, но не може да бъде причина, Столична община да не изпълнява  задълженията си към жетелите на тези квартали, да им се осигурят полагащите им се по закон условия за живот и обитание на урбанизирана градска територия - асфалтирани улици с тротоари, улично осветление, адекватна на нарастващото население в квартала улична канализация, детски площадки, спортни площадки, градинки, парк, адекватен градски транспорт. Не е коректно, след като не си осигурил нищо от така изброените условия за конфортен градски живот, да изискваш заплащане на данъци, размерът на които съответства на местата, където всичко това е го има. Данъци се плащат за ползване и поддръжка на нещо, което го има. А тук няма нищо от изброеното. В квартал "Витоша" има само най-красивата и невероятна гледка към "Витоша" и горе-доло по-чист въздух. Но това не епринос на общинската администрация.  Достатъчно дълго спонсорирахме общината и чакахме администрацията на р-н"Лозенец" да се задейства и стъпка по стъпка да започне да облагородява квартала. Тъй като повече от 10 години нищо от задълженията си към данакоплатците си не е изпълнила, затова трябва в исканията си да поставим възможно най-кратки срокове за изпълнение. Радвам се, че най-накрая съкварталците се събудихме от обхваналата ни летаргия и инерция и се организираме да защитим гражданските си права. Квартал "Витоша" е чудесен по разположение и близост до центъра, нека с общи усилия  на Район "Лозенец" и на жителите на квартала, да стане  едно прекрасно, облагородено и уютно място за живеене.


Гост

#6

2016-06-24 09:09

Моето мнение е, че трябва да съберем и подписи на хартиен носител. Всеки от групата да събере подписите от всички живущи в неговия блок и да ги внесем заедно с петицията.

Гост

#7

2016-06-24 09:19

Защото живея там и имам малки деца, които няма къде да се разхождат и играят.