Не на зони за паркиране в кв. Иван Асен

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на зони за паркиране в кв. Иван Асен


Гост

#1

2016-04-12 14:51

Живея на улица ХанОмуртаг и немога дасе сьглася ,че заради Раифайзен банк и бизнес центьра в полигрфическият комбинат кадето работят много хора нашият квартал трябва да стане синя зона.Даса мислили катосаги правили за хората който идват с коли трябвало е да им осигурят места не дани карат нас да плащаме за това.

Гост

#2

2016-04-21 11:10

И сега може да си паркирате безплатно на съседните на Цар Иван Асен II улици. Но е трудно, нали? Ако бъде махната зоната за платено паркиране, и на Цар Иван Асен II ще се паркира трудно, а може би и още по-трудно! Зоната за платено паркиране решава някои проблеми, но създава други. Въпросът е, кое е по-малкото зло? Мисля, че тази петиция в много по-голяма степен отговаря на интересите на работещите в Райфайзен банк и Полиграфическия комбинат, отколкото на живущите на тази улица. Предпочитам да платя еднократно 100 лв и цяла година да мога да паркирам като бял човек, отколкото да обикалям с колата по няколко пъти квартала, за да намеря къде да я паркирам.

от квартала

#3 Re:

2016-04-21 20:04

#2: -  

 Ще платите и пак няма да може да паркирате, тъй като нямате осигурено точно място за Вас! Живущите тук нямаме никакъв интерес от тази зона-обратно -само ще ни вземат пари,а ние пак ще обикаляме и ще сме още по-ограничени в зоната за паркиране/м/у съседните преки/


Гост

#4 Re: Re:

2016-04-22 07:36

#3: от квартала - Re:  

 Няма да сме по-ограничени! Имаме право на преференциално паркиране в рамките на цялата позона №12! По Цар Иван Асен от Ситяково до Орлов мост, до Университета и до паметника на Васил Левски!


Гост

#5 Re: Re: Re:

2016-04-28 09:47

#4: - Re: Re:  

 Аз живея в квртала вече няколко години, но съм с постоянен адрес в друг квартал, защото съм под наем тук. Какво правим с хората, които са под наем? Стикер за зона се издава само по постоянен адрес (не настоящ, не с договор за наем, не – само по постоянен и то при съвпадение на постоянния адрес с този в талона на колата).

Семейства като моето, които имат необходимост от кола, но заради зоната трябва да търсят начин да паркират из малките улички. Ако целият квартал стане зона, аз какво да правя – да паркирам в Редута и да ходим с децата по два километра до колата ли? Това е безумие – ако има платена зона, трябва да има и обществени паркинги. А то няма, само крадат пари с тая схема със зоните. Да си сменя адреса ли? И така при всяка смяна на наема, да си сменям и личната карта (плюс шофьорска книжка, талони на колата и всичко, което е свързано с постоянния адрес)??

Зоната е недомислица и би могла да работи, само ако всичко друго в града ни работеше добре (например публичен транспорт). И зоната трябва да не е по постоянен адрес, това е безумна дискриминация. Или не, по-просто е – това е схема да точат пари от хората.


Гост

#6

2016-05-01 16:06

Драги ми съграждани. А, разберете се най-накрая какво искате. В петицията ЗА зона има повече подписи отколкото тук:

http://www.peticiq.com/zelena_zona_okolo_tsar_ivan_assen_ii


Гост

#7 Re:

2016-05-29 18:15

#6: -  

 повече подписи има но е от 2014 а тази е от март 2016


Гост

#8 Re: Re:

2016-06-01 18:02

#3: от квартала - Re:  

 Това на което пропускате да обърнете внимание, е че зоната ще позволи на всички от квартала да паркират навсякъде в квартала и ще принуди работещите в зоната да слязат от колите си. Също така ще санкционира хората с по 2-3-5 зазимени коли заемащи половината паркинг.