Да спасим басейн „Спортна Палата“ (БСФС) в София.

sportnaaplata.jpg

Вървим ли към поредното източване чрез ремонт?
Затварят басейна на „Спортна Палата“!

 

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев иска да затвори басейна на „Спортна Палата“ (БСФС) за „модернизиране“ и „осъвременяване“ за неопределен период от време.


Нека да не забравяме за един друг подобен проект – комплекс “Червено Знаме” – който повече от 12г. е обект на кражби и празни обещания.


Важно е да отбележим, че при затварянето на басейна липсва всякаква конкретика. В лаконичния си отговор, министърът единствено казва „ще бъдете допълнително информирани“.


Състоянието на басейна е добро и определено няма нужда от пълно затваряне за неопределен срок. Това силно напомня за съдбата на „Червено Знаме“.


В България няма друг такъв 25м. басейн, с дълбока част 5 м., чиято пречиствателна система е единствена по рода си в страната. В басейна се организират държавни първенства още от 1957г. и отговаря на всички международни изисквания на FINA и LEN. Направени са стотици рекорди като само през 1980г. има 43 поставени държавни рекорда.


Освен крайно притеснителния начин, по който се случват нещата, последствията са:

Над 250 деца, обучаващи се на плуване, от които 80 картотекирани за държавни първенства – са лишени от възможността да плуват.

• Всички посетители на басейна също остават на "сухо", а цената е напълно достъпна – 8 лв за единично свободно посещение.


Моля подкрепете и споделете за да стигнем до повече хора!


1. Басейна на „Спортна Палата“ няма нужда от пълно затваряне за неопределен срок!

Предложението на Министерството, за „модернизация“, звучи много добре, но то не налага пълно затваряне.

2. В последните години договорът е година за година, което възпрепятства наемателите да инвестират свои средства в басейна. Този срок е прекалено кратък и трябва да бъде променен.

3. Отделете 2 минути и подпишете ПЕТИЦИЯТА: Да спасим басейн „Спортна Палата“ (БСФС) в София.

 

Видео (02:29мин.) с плашещи кадри от „Червено знаме“:
Credits: https://blitz.bg/

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ивайло Георгиев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...