Позиция за мир, неутралитет и демилитаризация в България!

Свържете се с автора на петицията

Протест против изпращането на оръжие за конфликта в Украйна!

2022-05-01 18:51:07

Общобългарският поход за мир и неутралитет навлиза във втора, категорична фаза.

Защото:
– ДБ поискаха спешна среща на 26 април с коалиционните партньори, за да обсъдят един-единствен въпрос – изпращането на оръжия за Украйна;
– три проекторешения за изпращане на оръжия висят в парламента и чакат първия работен ден – 4 май, за да бъдат приети;
– в групичката ЗА изпращане на оръжия се включи явно и ИТН, които заедно с ГЕРБ, ДБ и ПП правят мнозинство в парламента, мнозинство ЗА ВЪВЛИЧАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА. Защото изпратим ли официално военна помощ, ставаме страна в конфликта. Както каза представител на НАТО, България и Румъния са първа фронтова линия. Нямаме друг дълг пред децата и родителите си сега, освен да излезем и да заявим гръмко:

БЪЛГАРИЯ Е ЗОНА НА МИР. БЪЛГАРИЯ Е НЕУТРАЛНА ТЕРИТОРИЯ, НА КОЯТО ДРУГО, ОСВЕН ПРОВЕЖДАНЕ НА МИРНИ ПРЕГОВОРИ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА!
И това да го направим в един ден и час в цяла България. Не само София, а и Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Перник, Ямбол, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Видин, Асеновград, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Силистра, Ловеч, Дупница, Разград, Свищов, Горна Оряховица, Смолян, Петрич, Сандански, Самоков, Севлиево, Лом, Велинград, Карлово, Нова Загора, Троян, Айтос, Ботевград, Пещера, Гоце Делчев, Харманли, Карнобат, Свиленград и всички останали градове и села.Организираме се по места.

Часът е 18, за да могат хората спокойно да се присъединят след работа.
Координираме се тук: https://xn–-7sbabrih0cecjxg.xn--90ae/
За контакт: info@narodna.me Българи в чужбина, направете същото във вашето населено място зад граница. Заснемете и кратки видеообръщения с призив към хората в София и България да излязат и от ваше име тук.
Пратете видеообръщенията във фeисбук групите Свободна и мирна България – https://www.facebook.com/groups/426816772541558, и Обединени – https://www.facebook.com/groups/562971431751776, както и в телеграм групата https://t.me/buditel – ще ги разпространим. Говорете с хора, привлечете ги. Това не е протест! Това е гласът на България – глас за мир! Общобългарският поход за мир и неутралитет е организиран изцяло от български граждани. Партии в организацията няма, взели сме мерки този път площадът да е изцяло наш – на хората. Знамето на похода е едно-единствено – българското. Каузата е една – мир. Ако някой се съмнява, че българите искаме точно това – мир и неутралитет, нека погледне тези две допитвания:
Проучване на bTV: https://dnes.dir.bg/…/market-links-67-sa-za-neutralitet-na…
Независимо допитване: https://xn--e1aaiofb.xn--90ae/neutralna-bulgaria/
И много други анкети, проведени последните седмици сред българските граждани. Още на 6 април внесохме в Народното събрание ясен текст за гласуване, който защитава България. До този момент няма отговор от НИТО ЕДНА политическа сила. Вижте го: https://mega.nz/file/3YdFEAZ


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Разговор с Ваня Григорова: Социално напрежение, миграционни политики в контекста на война.

2022-04-27 08:20:36

Разговор с Ваня Григорова - синдикалист, защитник на правата на работниците, анализатор и икономист. Ваня Григорова е съветник на президента на КТ "Подкрепа", председател на Сдружение "Солидарна България" и едно от лицата на националната гражданска инициатива за справедливо данъчно облагане - "Да спрем машината на неравенство!"
Някои от темите, по които говорим са правата на работниците и правителствените политики, украинските бежанци и българските работодатели, войната и медиите, адекватна ли е позицията на левите спрямо конфликта в Украйна...

https://youtu.be/cXb-Si6oK94 


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Какво не ни казват за войната в Украйна?

2022-04-13 17:44:15

Разговор с Екатерина Митринова, автор и режисьор на документалния филм 'Донбаска пролет', показващ същността на бушуващата осемгодишна война. Натиск за спиране на неговото излъчване в деня на премиерата му е оказан от самия украински посланик в България. Защо този филм е толкова неудобен за управляващия режим в Украйна? Чуйте нашия разговор, за да намерите отговор на този и други въпроси, които средствата за масова информация не задават.


https://www.youtube.com/watch?v=GQxtGSSipHI


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Телеграм канал, за да се борим с пропагандата!

2022-03-28 14:21:35

Свидетели сме на безпрецедентен напън на познатото подкупно малцинство от видни атлантици да ни въвлече във война! Медиите ни бомбардират с пропаганда и дезинформация, където доминират именно гласовете на споменатото малцинство. Поредната офанзива е "призивът" на бивши министри на "отбраната" за въвличане в конфликта, под обичайната мантра за лоялно "партньорство". За това малцинство думи като национален интерес и отговорност пред народа не значат нищо, защото те отдавана са със самолетни билети в джоба и ще бъдат прибрани при всички предишни кучи синове (думи на Франклин Рузвелт, станали нарицателно за всички в служба на американския интерес) на Чичо Сам, когато хвърлят народа ни в огъня.

Напълно вероятно е скоро нашата дейност да бъде спряна или цензурирана в американските социални медии ютюб и фейсбук. С оглед на засилващата се пропаганда създадохме новия ни Телеграм канал, който може да последвате тук В него даваме трибуна на гласове и идеи, които контролираните масмедии не допускат до публичното пространство. 

https://t.me/+RvWOtZFzp-1jZGY0 


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Telegram канал

2022-03-24 10:14:22

Напълно вероятно е скоро нашата дейност да бъде спряна или цензорирана в американските социални медии ютюб и фейсбук. С оглед на засливащата се пропаганда създадохме новия ни Телеграм канал, който може да последвате тук В него даваме трибуна на гласове и идеи, които контролираните масмедии не допускат до публичното пространство. 


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Извънреден епизод: Има ли реална опасност от въвличането на България във война?

2022-03-18 21:28:16

Уважаеми съмишленици,

Представяме ви извънредния коментарен епизод на Полифония на инакомислието, в който говорим за опасността от въвличането на България във войната. Реална ли е опасността?

Говорим детайлно за последствията от това българското правителство се съгласи да предостави оръжия на Украйна. Какво цели визитата на американския военен министър Лойд Остин? Каква е функцията на пропагандата и дезинформацията? Какъв е ефекта от зараждащата се  русофобия в Европа?

Също така бихме искали да Ви напомним и за организирания утрешният (19 март от 10:30 и 12:00 ) протест за неутралитет пред Министерство на отбраната (МО) в София. Нека се обединим зад общата ни цел и да излезем на протест, въпреки политическата сила, която стои зад него. Неутралитета и мира на България трябва да е всенародна кауза, която не цели извличането на политически дивидиденти. 

Моля разпространявайте тази петиция в този наистина важен исторически момент!

 

Обществен съвет "България за мир и неутралитет"


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Извънреден епизод: Има ли реална опасност от въвличането на България във война?

2022-03-18 19:14:14

Уважаеми съмишленици,

Представяме ви извънредния коментарен епизод на Полифония на инакомислието, в който говорим за опасността от въвличането на България във войната. Реална ли е опасността?

Говорим детайлно за последствията от това българското правителство се съгласи да предостави оръжия на Украйна. Какво цели визитата на американския военен министър Лойд Остин? Каква е функцията на пропагандата и дезинформацията? Какъв е ефекта от зараждащата се  русофобия в Европа?

Също така бихме искали да Ви напомним и за организирания утрешният (19 март от 10:30 и 12:00 ) протест за неутралитет пред Министерство на отбраната (МО) в София. Нека се обединим зад общата ни цел и да излезем на протест, въпреки политическата сила, която стои зад него. Неутралитета и мира на България трябва да е всенародна кауза, която не цели извличането на политически дивидиденти. 

Моля разпространявайте тази петиция в този наистина важен исторически момент!


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"

Проф. Нако Стефанов обяснява причините за конфликта в Украйна

2022-02-19 20:37:25

Представяме ви коментарния епизод с участието на проф. Нако Стефанов, в който обсъждаме теми като:

* разпада на еднополярния свят и болезнения преход към много-полярен свят.

* анахронизъм ли е НАТО и какво означава влиянието на САЩ в Европа?

* неолибералния модел в западния капиталистически свят и Европейският съюз като съюз на едрия капитал.

*алтернативата Китай – Партията над корпорациите и милиардерите. Структура и противоречия на китайската политическа система.

*„Черна книга на българката деиндустриализация“: България като периферна неоколония в ЕС. Компрадори управляват България. Виновен ли е народът ни?

Ако намирате разговора за полезен, моля последвайте коментарното ни студио в YouTube

Подкаст "Полифония на инакомислието"

Обществен съвет "България за мир и неутралитет"


Обществен съвет "България за мир и неутралитет"



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...