За спиране насилието и хaлтурата по малкия екран!

До НСРТ

МС на Р.България

Гл. прокурор на Р.България

Омбудсмана на Р.България

 

Господа и дами,

Всеки ден всички ставаме свидетели на нарастващото насилие и липсата на морал в Обществото!

Безпрецедентното разбиване на всички идеали, с които бяха възпитавани поколенията до началото на 90-те години също спомогна за духовната пустота и липсата на съзидателни усилия от новото поколение!

Като част от войната срещу морала и културата са телевизионните предавания - всички канали непрекъснато бълват филми с насилие - от уестърните от 60-те год., където стрелят с пистолети, през "добрия" полицай, който борейки се срещу злото, унищожава десетки хора, автомобили и сгради; "терминаторите", унищожаващи всичко по пътя си ... Независимо на кой канал ще обърнете, насилие или цинизъм - за 10 секунди може да бъдат унищожени безброй хора, да бъдат изречени десетки цинизми! Потопи, комети и терористи унищожават земята! Насилие и пак насилие!

И нито дума за това как да опазваме природата, как да се отнасяме човешки един към друг! (Единствено "Детский мир" показва на децата ни добрия свят на толерантност, мир и любов - дори вълкът предупреждава козлето, че следващия път, когато  хлопне със звънчето в гората, ще го изде).

Молим Ви, в съответствие с правомощията Ви, да спрете насилието и хaлтурата, заливащи чрез малкия екран подрастващото поколение!

Не искаме  да слушаме и гледаме Вип брадър, особено през първия учебен ден!

Искаме децата ни да бъдат възпитавани с излъчваните в ефир Велики Български игрални филми - "Неочаквана ваканция", "Войната на таралежите", "Под игото", "Златния век", "Диви разкази"; предаванията : "Педя човек - лакет брада", "Минута е много"..., научни предавания и научно-популярни филми... Искаме да растат и се изграждат истински родолюбци, знаейки и уважавайки Българската история!

Не на последно място обърнете внимание и на съвременните учебници - особено тези по история и литература (искаме си дядо Вазов, Ботев, Хайтов, Л.Каравелов, Алеко..., с тяхната родолюбива лирика и незабравимите "Под игото", "На прощаване", "Маминото детенце", "Бай Ганьо" и "До чикаго и назад"...!

Погледнете около местата за учене и игра на децата - на много места има реклами на цигари, търговски обекти за продажба на такива или барове (Пр.: Мл.дом - Варна - бар в мазата)!

Направете необходимото за възстановяване на идеалите на обществото чрез възпитание на децата ни в труд (възраждане на "опитното поле" и часовете по трудово обучение), толерантност и ред!

Започнете от себе си!

Спрете насилието и цинизмите по телевизията!

 

С уважение и вяра в институциите: Родители , не желаещи да отглеждат "терминатори"!

 

 още по темата: http://frognews.bg/news_76333/%D0%9D%D0%B0%2015.09%20%D0%91%D0%9D%D0%A2,%20%D0%B1%D0%A2%D0%92%20%D0%B8%20%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D1%82%D0%B2%20%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0%20%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5!

  и http://www.blitz.bg/news/article/287504.