ПРОТИВ УНИЩОЖАВАНЕ И ЗАСТРОЯВАНЕ НА ДЕРЕТО НА КАРАНТИНАТА И ЗЕЛЕНИКА.

На 27.05.2022г., в имотите, в района на Карантината и Зеленика, район Аспарухово, Варна,  се появиха едрогабаритни машини с указателни надписи на „ПЪТТРАНС“ /специализиран булдозер, трактор, багер, машини за сеч на дървесина, тежки камиони за извозване на земна маса/, и се извършиха следните безобразия:

- безогледно изсичане на дървесина /акации, борове и др. културни видове/, вкл. и на дървета с диаметър около 1 м.

- чрез специализирания булдозер и багер се прокараха „пътища“, които стигнаха до вилните сграда в м. Зеленика.

-  естествените хълмове бяха обградени с „пътища“, и започна премахването на хълмовете.

-  тонове земна маса бе отнета и извозена. Горните действия бяха извършени в координация със служители на „Горско стопанство“ Варна, които камуфлираха акцията. В резултат на това, се причиниха:

-  водосборното дере е обезлесено. Водата в дерето изчезна. Няма какво да спре прииждаща вода. Създадени на условия за наводнения, свлачища и други бедствия. -  естествения релеф и характер на целия район е изцяло променен. Тоновете отнета земна маса и прокараните „пътища“, са причинили непоправими вреди на околната среда и са създали опасни условия за хора и имущество в района

-  създадени са условия за пропадане на пътя Галата – Варна.

-  при наводнение или свлачище, има опасност от разрушаване на Помпената станция за Галата.

Всичко това се извърши в имоти, собственост на „ЛАНДМАРКА“ ЕООД.

На 18.01.2022 г., Експертен съвет по териториално устройство към община Варна, дава зелена светлина за изработване на ПУП – ПРЗ за целия район.

В имотите се проектира изграждане на високи сгради и инфраструктура, което може да причини бедствия, застрашаващи живота, здравето и имуществото на много хора.

Спомнете си, какво се случи на 19.06.2014 г.!

Все още няма одобрен ПУП-ПРЗ за имотите, няма издадено строително разрешение, но ако не предприемем координирано, масово и солидарно противопоставяне, това със сигурност ЩЕ СТАНЕ.

Моля, вижте снимките 285439900_5553234928034659_4612265919857339397_n.jpg932.jpg1157.jpg834.jpg

 


Александър Александров    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Александър Александров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )