ЗАКРИВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО ПО ЕТНИЧЕСКИ И ИНТЕГРАЦИИОННИ ВЪПРОСИ И ОТВАРЯНЕ НА АГЕНЦИЯ ЗА МАЛЦИНСТВАТА.

  1. Група ромски активисти от България, направиха анализ и равносметка на дейността на Съвета и установиха, че ефекта който се очакваще от работата му е крайно незадоволителна. Проектите които съвета е реализирал и по-точно средствата, които са изразходвани от Съвета са огромни без конкретен резултат. От 11 години в екипа на съвета няма представител на ромската общност. Липсва комуникация с изявени експерти от ромски произход в различни областти. Липсва отчет и контрол за средствата които са изразходени.

В връзка с предстоящото преструктуриране, предлагаме да бъде закрит и да се създаде Агенция за малцинствата, която да има изпълнителни функции. А не консултативни, с определен бюджет, както в Агенцията да бъдата назначени роми с адекватно образование и релевантен опит. Ромите да участват в целия процес от взимане на решения до тяхното изпълнение. Политиките за роми да се изпълняват заедно с ромите.
Група от ромски интелекруалци.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Донка Бадева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )