НЕЗАБАВНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА СОК "КАМЧИЯ"!

Русия ни обяви за неприятелска държава. За нея ние сме такава държава, откакто съществуваме независимо от тях, но поне сега го обявиха официално. Това ние, от АСБ, за разлика от много други знаем отдавна и се стараем да стане достояние на българския народ и на българските правителства.

Преди повече от две години отправихме призив към правителството на Бойко Борисов  - на 30.12.2019 г. - за поставяне под български контрол на фактически руските анклави на българското Черноморие - базата на „Лукойл“ в Росенец и Санаторно-оздравителния комплекс "КАМЧИЯ" на българското Черноморие! Предупреждавахме и за внедрените в България под прикритието на "постоянно пребиваващи в страната" във Варна, Поморие, Бургас и Св. Влас руски военни, специализирани за диверсионни операции зад граница.

България продължава да бъде под тежка руска енергийна зависимост. В държавното и политическо управление на страната продължават да хазяйничат руски агенти на влияние и откровени шпиони. Те искат България да се превърна във васална на Кремъл държава. Това състояние, в ситуация, при които Руската федерация започна война против Украйна и интензифицира хибридната си война против ЕС и НАТО, включително и против България  вече става нетърпимо! Време е за незабавни действия за прекратяване на тази зависимост на българската държава! Войната на Руската федерация срещу Украйна, заедно с хибридната агресия против ЕС, НАТО и България все някой ден ще свърши. Путинска Русия ще бъде разгромена. Свободата и демокрацията ще победят. Но ако бездействаме, позорът от фактическия неутралитет на българските власти, ще тежи на поколения български граждани.

Атлантическият съвет на България /АСБ/ категорично настоява Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ да се отнеме в полза на държавата! България в никакъв случай не бива да удовлетворява желанието на Москва СОК „Камчия“ да се превърне в  „основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа". Реализацията на такъв проект би означавала, че евроатлантическа България ще позволи на нейна територия да се създаде чужда база с военно предназначение за провеждане на операции на хибридната война, която Руската федерация, под формата на „мека сила“, води против България, Европейския съюз и държавите от Атлантическия алианс.

Настояваме национално отговорните, демократични и патриотични български граждани, партии, както и гражданските организации и всички българските граждани да настояват държавните институции незабавно да дадат достатъчно силен и ясен отрицателен отговор на Кремъл. На българска територия не бива да допуснем втори Крим или Донбас!

Настояваме този център да се използва на първо време като бежански център за бягащите от руската агресия в Украйна българи и украинци. След приключване на войната СОК „Камчия” може да се използва и като база на бъдещия координационен център на НАТО във Варна.

Момчил Дойчев, Съпредседател на Атлантически съвет на България

Момчил Дойчев, Съпредседател на Атлантически съвет на България    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Момчил Дойчев, Съпредседател на Атлантически съвет на България да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.