Да се обединим за повишаване на детските надбавки за всички български деца

    Уважаеми български управници, законодатели, законотворци, политици, лидери и пр.,

Искаме да ви напомним, че децата ни в България през последните години бяха забравени от нашето правителство!

На фона на нарастващата инфлация- повишаване на сметки, горива, стоки от първа необходимост се увеличиха минималната заплата, пенсиите (разбира се недостатъчно), а за децата,нищо.

Да,има данъчни облекчения.Но голяма част от родителите не могат да ги вземат.

Ще има безплатни детски ясли,градини и учебници,повишаване на майчинството.Да,това е добре.Но,не е достатъчно.Децата които ходят на училище,имат много по-големи нужди.Защото колкото е по-голямо детето,толкова по-големи нужди има.Детските надбавки които от години са 40 лева. Не стигат дори за чифт обувки. Те не могат да покрият дори закуската на един ученик.Това реално са 1,33 лева на ден.Какво бихте купили с лев тридесет и три.Един сандвич дори е 3 лева,една тетрадка е 3 лева.Това е смешно и много жалко.Ето затова трябва да се помисли!И то за всички деца.Да няма разделение в българските деца,защото всички са деца на нашата родина и не трябва да се делят.

Месечно за едно дете са необходими приблизително 500 лева за елементарни разходи (без храната). Разбира се, наясно сме с това, че държавата не е длъжна да ни отглежда децата, но сегашният размер на детските надбавки е твърде нисък, за да се каже, че това са нормални надбавки, отговарящи на инфлацията в страната ни. Само за справка- почти няма държава в Европейския съюз с под 200 лева детски надбавки. 
Ето за това ще има и демографска криза,която вече е започнала.И ще расте с всяка година.

Смятаме също така, че се полагат на всяко дете, ако то ходи редовно на училище и поне един от родителите има средно образование и ходи на работа. Нека всички деца са равнопоставени и имат равни права.

В момента има предложение на бившия служебния министър на финансите,детските надбавки да се повишат с 8/10 лева.

Това повишение е твърде и крайно малко, за да се усети и да се каже, че е повишение. По-скоро за нас то е отчитане на дейност.Детските надбавки трябва да са както в другите европейски държави.

Да не забравяме,че нашите деца са бъдещето на България!

Да не забравяме, че децата са най-ощетени от ковид пандемията!

Да не забравяме, че именно децата чакат Дядо Коледа!

Да не забравяме, че има 1 юни и Великден!
И те имат нужда на добавки,дори повече от пенсионерите.

За това се обединихме в подписка и настояваме за следните промени:

1. Размера на детските надбавки да бъде процентно обвързан с МРЗ – например при МРЗ 650 лв. за 2021 година размера на добавкатада представлява 20% от нея, т.е. 130 лв. за едно дете.Или да се промени сумата за едно дете на 150 лв.

2.Всяко дете да получава детски надбавки без критерии обвързани с доходите на родителите, ако то ходи редовно на училище и поне един от двамата родители е на работа.

3. Да има бонуси за Коледа, Великден и 1 юни.

С уважение и в очакване на конкретни и незабавни действия.

Благодарим!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ваня Иванова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...