Откриване на Консулска служба на Република България в Единбург

 До г-н Марин Райков 

Извънреден и пълномощен посланик 

на Република България в Обединеното Кралство 

 

Уважаеми г-н Посланик ,

 С настоящото писмо бихме искали да обърнете внимание на следния проблем с който се сблъскват стотици сънародници,които живеят на територията на Шотландия. 

Това е проблемът с процедурите при издаване и подновяване на българските документи за самоличност: лична карта, паспорт, свидетелство за управление на моторно превозно средство и първи паспорт эа новородено дете. 3а да се осъществяват теэи процедури е необходимо да се пътува до Лондон от Единбург  и други градове на Шотландия,които са доста отдалечени. И в двата случая става дума за големи пътни разходи и эа нощувки ( в случаите на семейства с малки деца),както и на необходимостта на вземане на отпуск от работа. Възникват и спешни ситуации като оставане без документи на българи поради кражба или загуба. 

 

Големи са трудностите,които изпитват българите в Шотландия  без българско консулство. Затова настояваме за:

1.Откриване на Консулска служба на Република България в град Единбург.

2.Ако това е невъзможно, желаем да се провеждат изнесени консулски дни поне два пъти месечно, като предварително ще се прави списък с желаещите за обслужване. 

Това писмо е придружено от подписите на нас-българите, живеещи на територията на Шотландия,които настояваме да се отнесете възможно най-сериоэно към нашите искания и да проявите загриженост за своите съотечественици, които са избрали да живеят извън България. 

 

 

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Елена Иванова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )