Петиция против наторяването на земеделските земи,попадащи в землищата на населените места,на територията на Столична Община,през летния сезон с преработен отпадък от ПСОВ Кубратово и оборски тор.

Уважаеми съграждани,

От няколко години през топлите месеци на годината в местата в които живеем се носи миризма на фекалии и оборски тор.Оказва се че много от земеделските производители от района използват преработените утайки от отпадните води на София,продукт от дейността на ПСОВ Кубратово,както и оборски тор.Поради специфичните географски особености на Софийската котловина и високите температури през пролетно-есенния период от годината,това води до отделяне на непоносими миризми които всеки от нас често е усещал.Това е недопустимо за Европейска столица през 21 век.Затова НАСТОЯВАМЕ компетентните институции в лицето на МЗХ,МОСВ и подупечните им контролни органи да спрат и урегулират това безумие ,както и да завишат контрола върху съхранението на такъв вид отпадък от земеделските производители.Настояваме такъв вид наторяване да се извършва само през студените месеци от годината Ноември-Март.Запазваме правото си,при отказ от решаване на гореизложения проблем,да изразим недоволството си по всички законни начини.

Чрез подписа ми упълномощавам Враждебна да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.