Предлагам всеобща мобилизация за защита на задържания Валентин Петров Василев от село Лисец

Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го уби на място. Престъпленето е било извършено в петък около 21.30 ч. в ловешкото село Лисец,

Преди време Борко и семейството му от ромски произход си купили къща в съседство с тази на шефа на местната ловна дружинка Валентин Петров и заживели в нея общо 17 човека.

Според кмета на Лисец Пламен Върбановски, всяка вечер ромите пускали силна музика. Това дразнело много съседите и най-много Валентин, който няколко пъти им правил забележки, но напразно.

 

В петък вечерта след поредната бясна чалга в махалата, Валентин отишъл до съседите да ги принуди да намалят музиката. Между него и главата на ромската фамилия – Борко, се разразил скандал.

Внезапно домакинът извадил нож и се нахвърлил с него върху своя съсед да го коли. За да се защити пък, Валентин извадил пистолета, който носел в себе си и произвел изстрел. За нещастие куршумът улучил смъртоносно ромът нападател и той издъхнал малко по-късно в болницата в Ловеч, където бил откаран.

59-годишният стрелец е арестуван, засега за срок от 24 часа, като вероятно прокуратурата ще поиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – постоянно задържане под стража. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Ловеч, съобщват от местната полиция.

Кметът на Лисец Пламен Върбановски сподели, че убитият Борко бил по думите му „голям бандит” и вече от 12 години, откакто се заселил с многолюдната си фамилия в селото, правел големи проблеми и му създава главоболия.

„Занимаваше се с кражби основно. Крадеше каквото му падне, главно предмети за старо желязо. Не се вслушваше като му говоря и си правеше каквото си искаше. И сега тръгнал с ножа срещу Валентин, и той, за да се предпази, се принудил да стреля по него”, разказва кметът Пламен Върбановски.

около 21:44 часа на 18 октомври мъж беше застрелян по време на битов скандал. На телефон 112 се е обадил 59-годишен мъж, който е съобщил, че в село Лисец е възникнал скандал, а след това по време на сбиване е произвел изстрел, с който е прострелял друг човек и който се нуждае от помощ. Пострадалият е бил транспортиран в болница, където е починал.

Малко по-късно стана ясно, че скандалът е възникнал заради силна музика. Ръководителят на местната ловна дружинка Валентин Василев е направил забележка на празнуваща ромска фамилия заради силна музика. Посрещнал го мъж, който бил въоръжен с нож, при което Валентин извадил пистолета си и прострелял съседа си.

Кметът на Лисец Пламен Върбановски разказа пред „NOVA“, че убитият е тръгнал с нож срещу Валентин, „за да го коли“. Мъжът избягал, взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял. По думите му пистолетът е бил законно притежаван.

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Димитър Велешки ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...