ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

                                            П О Д П И С К А  

В ПОДКРЕПА НА ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ      

             Дружеството на пловдивските художници призовава Пловдивската общественост да се застъпи за правото им да стопанисват строящата се в момента нова сграда на мястото на предишната, ул. "Гладстон" 32. Доскоро съществувалата сграда е построена конкретно за Дружеството от държавата, която със Заповед №800 от 11.01.1975 година към Градски народен съвет разпорежда безвъзмездното ѝ отдаване на Дружеството на пловдивските художници. С Меморандум от 19.09.2017 г., подписан лично от кмета на града г-н Иван Тотев и гласуван на сесия на Общинския съвет в Пловдив, община Пловдив се задължава след въвеждане на новопостроената срада в експлоатация, да я предостави за безвъзмездно ползване на Дружеството и да се стимулира изложбената му дейност.            

            Буди недоумение фактът, че същата сграда стана обект на обсъждане от културните гилдии, наред с кино "Космос" и галерийно пространство в бившия детмаг "Снежанка" с въпроса "Кой и как ще използва и управлява "новото" културно пространство?". А тази зададена посока би унищожила Дружеството на пловдивските художници без своята сграда, дом и галерийна площ. За Пловдив – града на художниците и Европейска столица на културата 2019 г. това е недопустимо! Изложбената зала на художниците не е новопоявило се, а новопостроено по технически съображения пространство! В него ДПХ се е доказало като средище на активен творчески живот и няколко поколения пловдивски художници, прославили ни по света, са вложили надежди в развитието на най-голямото и най-старото /105 годишно/ Дружество в България.                 

             ДА СПАСИМ ДУХОВНОСТТА НА ПЛОВДИВ!!!


Дружество на пловдивските художници    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Дружество на пловдивските художници да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )