ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

                                            П О Д П И С К А  

В ПОДКРЕПА НА ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ      

             Дружеството на пловдивските художници призовава Пловдивската общественост да се застъпи за правото им да стопанисват строящата се в момента нова сграда на мястото на предишната, ул. "Гладстон" 32. Доскоро съществувалата сграда е построена конкретно за Дружеството от държавата, която със Заповед №800 от 11.01.1975 година към Градски народен съвет разпорежда безвъзмездното ѝ отдаване на Дружеството на пловдивските художници. С Меморандум от 19.09.2017 г., подписан лично от кмета на града г-н Иван Тотев и гласуван на сесия на Общинския съвет в Пловдив, община Пловдив се задължава след въвеждане на новопостроената срада в експлоатация, да я предостави за безвъзмездно ползване на Дружеството и да се стимулира изложбената му дейност.            

            Буди недоумение фактът, че същата сграда стана обект на обсъждане от културните гилдии, наред с кино "Космос" и галерийно пространство в бившия детмаг "Снежанка" с въпроса "Кой и как ще използва и управлява "новото" културно пространство?". А тази зададена посока би унищожила Дружеството на пловдивските художници без своята сграда, дом и галерийна площ. За Пловдив – града на художниците и Европейска столица на културата 2019 г. това е недопустимо! Изложбената зала на художниците не е новопоявило се, а новопостроено по технически съображения пространство! В него ДПХ се е доказало като средище на активен творчески живот и няколко поколения пловдивски художници, прославили ни по света, са вложили надежди в развитието на най-голямото и най-старото /105 годишно/ Дружество в България.                 

             ДА СПАСИМ ДУХОВНОСТТА НА ПЛОВДИВ!!!


Дружество на пловдивските художници    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Дружество на пловдивските художници да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...