Държавните телевизия и радио да кажат, че в Община Русе искаме референдум

цензура.jpg

Уважаеми господин директор на БНТ,

уважаеми господин директор на БНР,

В продължение на 6 месеца, в Русе и в населените места на общината, протече организация и събиране на подписи за произвеждане на Референдум за чиста околна среда в община Русе.

През този период, повече от 800 човека, събираха подписи, на повече от 10 публични места. На 25 януари 2019г. внесохме в Общински съвет - Русе 15 512 подписи, на граждани от общината, които искат провеждане на референдум за чиста околна среда.

Не е необходимо, да споменаваме, че решаването на проблема със замърсяването на въздуха и обществените места е пряко свързан с качеството на живот и здравето на деца и възрастни в цялата страна.

По новините и публицистичните предавания, на управляваните от Вас държавни медии, които се издържат и с данъците на жителите на община Русе, често споменавате, че въздухът и мръсен и вреден, но не споменавате какво правят гражданите, проблемът да бъде решен.

За дейността по организиране на референдума, сме уведомявали Вашите медии, но нито веднъж, в нито едно предаване не отразихте, че това се случва.

За организирането и внасянето на подписката, изпратихме съобщения на следните имейли, дадени за контакт с Вас:

БНТ: gledam@bnt.bg, start@bnt.bg, news1@bnt.bg, news@bnt.bg,  programa@bnt.bg,  reporter@rtvcrs.com 
 
БНР: progdirektor@bnr.bg, horizont@bnr.bg, newsroom@bnr.bg.
 
В продължение на 6 месеца, управляваните от Вас медии, не споменаха нито дума, че в Община Русе, гражданите искат референдум.
 
Смеем да отбележим, че обикновените граждани имаме същите права, като  политиците, с които ни занимават новините на държавните медии, управлявани от Вас.
 
Считаме за недопустимо и тенденционно, да отразявате проблема с отровнато околна среда, единствено когато става дума за действията на кметове, министри и депутати, още повече, че те са основните виновници за настоящото положение.
 
Настояваме, държавните медии Българско национално радио и Българска национална телевизия, да отделят необходимото време и да дадат гласност на провежданата подписка за Референдум за чиста околна среда в Община Русе.