Петиция срещу налагането на глоби за хранене на улични животни.

china-1070771_1280.jpgПетиция против въвеждането на забрана и санкция за хранене на безстопанствени кучета и котки на територията на община Смолян. 

В Проект за изменение и допълнение на Наредбата за придобиване, регистрация, притежаване, отглеждане и контрол на кучетата на територията на Община Смолян, се предвижда забрана и санкция за хранене на безстопанствени кучета и котки. Предложените изменения са недопустими, тъй като такива забрани и санкции не са предвидени в Закона за защита на животните.  Превидените промени противоречат и на чл. 7, ал. 1 и ал. 2, т. 1 от Закона за защита на животните, съгласно които се забранява проявата на жестокост към животните. За жестокост се смята и всяко действие или бездействие, което причинява продължително и повтарящо се страдание на животното, увреждане на здравето му или стрес. Общинската наредба следва да бъде съобразена със Закона за защита на животните и да е издадена в съответствие, а не в противоречие с него (съгл. чл. 15, ал. 1 от Закона за нормативните актове).

Нека кажем „НЕ” на опита за въвеждане на нехуманни мерки, причиняващи страдания на животните, които са в разрез с националното и международното право!
Нека кажем „НЕ” на безсърдечието, безчувствието и безразличието на отговорните служители и техните актове и действия, накърняващи имиджа на град Смолян!
Нека кажем „НЕ” на реализирането на санкции по отношение на най-милосърдната част от населението, грижеща се за животните, които си нямат никого!

Да покажем, че има активно гражданско общество!
Да докажем, че Община Смолян следва да се съобразява с позицията на свободните, милосърдните и мислещи хора!  

Моля, подкрепете петицията!

Гласувайте!


Граждани за защита на бездомните животни    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Граждани за защита на бездомните животни да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook